Sudjelujte na foto-natječaju “Spačva – pluća naša”

spot_img

Povodom Međunarodnog dana šuma, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Hrvatskim šumama – Uprava šuma podružnica Vinkovci, raspisuje FOTO natječaj pod nazivom “Spačva – pluća naša”.

Cilj foto natječaja je pokazati ljepotu Spačvanske šume, najcjelovitije šume hrasta lužnjaka u Hrvatskoj i potaknuti ljude na boravak u prirodi.

O veličini i važnosti šuma hrasta spačvanskog područja svjedoči podatak da se jedna petina svih šuma lužnjaka u Hrvatskoj nalazi upravo u Spačvi.

Šume osiguravaju cijeli niz dobrobiti za ljude kroz usluge ekosustava koje su u Hrvatskoj prepoznate i kao općekorisne funkcije šuma. Neke od njih su zaštita od erozije, bujica i poplava, utjecaj na vodni režim i kvalitetu voda, utjecaj na plodnost tla, utjecaj na klimu i ublažavanje klimatskih promjena, zaštita i unaprjeđenje čovjekovog okoliša, stvaranje kisika, vezivanje ugljika i pročišćivanje atmosfere, te rekreativna, turistička i zdravstvena funkcija, ali i podržavanje bioraznolikosti i doprinos njenom očuvanju. Naziv foto natječaja simboličan je za ovogodišnju temu Međunarodnog dana šuma koja glasi „Šume i zdravlje“. Na nama je da zaštitimo te dragocjene prirodne resurse.

Pozivaju se svi zainteresirani sudionici da se prijave na ovaj natječaj, a najbolji će osvojiti i zanimljive nagrade.

Uvjeti natječaja

Sudionici natječaja mogu biti svi građani Republike Hrvatske–fotografi amateri, a zadatak natječaja je fotografiranje Spačvanske šume.

Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku; minimalna veličina fotografija treba biti najmanje 266 DPI.

Uz fotografiju je potrebno poslati sljedeće podatke: ime i prezime autora, datum rođenja, adresu, kontakt telefon, e-mail, naziv fotografije i mjesto snimanja fotografije. Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe kojoj se pristupa OVDJE.

Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji, a obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do te mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.

Fotografije se šalju na sljedeću e-mail adresu.

Krajnji rok za slanje fotografija je četvrtak, 16. ožujka 2023. do ponoći.

Nakon selekcije i odabira, najbolje će fotografije biti izložene na obilježavanju Međunarodnog dana šuma 21. ožujka 2023. na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima.

Tom će prilikom građani moći pogledati izložbu odabranih fotografija i glasati. Na temelju glasanja posjetitelja izložbe biti će odabrane tri pobjedničke fotografije koje će biti i nagrađene noćenjem s wellnessom za dvije osobe u Otočkim virovima, obilaskom lovišta “Kunjevci” na električnim vozilima i ručkom u Lovačkoj kući “Kunjevci” za četiri osobe, te vožnjom Bosutom turističkom brodicom iz Andrijaševaca za 15 osoba u trajanju 1 sata.

Spačvanska šuma nudi pregršt zanimljivih aktivnosti i načina za uživanja u prirodi. Stoga, prošetajte, provozajte se ili zaveslajte tim magičnim predjelima i ulovite najbolji kadar!

Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.