U Spačvanskoj šumi otkrili smo pet atrakcija idealnih za ljubitelje prirode

U prekrasnoj Spačvanskoj šumi nalazi se malena općina Nijemci.

Promatrači ptica kažu kako se u Nijemcima u jednom satu može vidjeti više vrsta ptica nego na drugim mjestima u nekoliko dana. Ako i niste strastveni ljubitelj ovog opuštajućeg hobija prošećite do izletišta Sopotac s Centrom za promatranje ptica. Do njega od središta mjesta vodi pet kilometara dug turistički tematski put “Idemo u Srijem” s informativnim panelima i odmorištima s pametnim klupama.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Doživite iskonsku povezanost s prirodom u tišini Spačvanske šume, jedne od najvećih cjelovitih šuma hrasta lužnjaka u Europi. Brodom, biciklom ili šetnjom – svejedno je. Uživat ćete.

Atraktivni tereni za aktivan odmor, promatračnica u okruženju salaša, opuštajući Bosut… Jednostavno se prepustite i uživajte u srijemskoj ravnici dokle god vam pogled seže…

Doći u Srijem, a ne kušati kulen, kulenovu seku, slaninu ili kobasice…, gotovo je ravno grijehu. U domaćinskom duhu svako jelo započet će čokanjčićem mirisne šljivovice.

Top pet atrakcija:

  1. Arboretumom u središtu mjesta otkriva kako izgleda tradicionalni srijemski vrt.
  1. Zavičajni muzej Luka Natali u Pastoralnom centru ime je dobio po beogradskom biskupu i apostolskom vikaru zemalja pod turskom okupacijom.
  1. Katamaran Sveta Katarina koji plovi mirnim Bosutom i mističnom Spačvom nudi najljepšu riječnu avanturu.
  1. Kanu ili čamac na solarni pogon idealan je odabir za ljubitelje aktivnog odmora koji žele uživati u srijemskim rijekama iz nove perspektive.
  1. Biciklistička ruta Srijem prolazi kroz mjesto i izletište Sopotac, a na području Nijemaca još tri staze koje vijugaju najljepšim krajobrazima.

Naslovna fotografija: Hrvoje Jurić, izvor: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.