Svjetlosnim spektaklom “Tesla Power of Lights” ovoga vikenda obilježit će se Teslin rođendan

U sklopu obilježavanja 165. obljetnice rođenja Nikole Tesle priređeno je mnoštvo sadržaja koji će poslužiti kao svojevrstan podsjetnik na činjenicu kako je u Lici rođen jedan od najvećih svjetskih genija, Nikola Tesla. Na njegov rođendan, 10. srpnja, a u sklopu programa Srpnja u Gospiću održat će se manifestacija “Tesla power of lights”.

Radi se o jednodnevnoj manifestaciji, kojoj su organizatori Turistička zajednica grada Gospića, Grad Gospić i Memorijalni centar Nikola Tesla, a program će se održati u večernjim će satima. Tako će se i ove godine u Gospiću i okolici upriličiti svjetlosni spektakl, a građani i posjetitelji moći će između ostaloga uživati u laser showu. Uz izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo iznad grada, u programu obilježavanja je i mnoštvo sadržaja na glavnom gradskom trgu.

Tako će se na Trgu Stjepana Radića održati Interaktivne igre svjetla, Laserska harfa, Svjetlosni labirint…, a dio programa “Tesla Power of Lights” će se odvijati i na novoizgrađenom Trgu Nikola Tesla. U 21 sat, u Atriju Kulturno Informativnog centra Gospić upriličit će se promocija T-shirt From Smiljan by ELFS i Traumatic Lights – Led acro duo, nakon čega slijedi House party koji će započeti u 22 sata. Nastupit će DJ Felver i DJ Ian Podley.

Pod obojenim svjetlosnim snopovima biti će zgrade vezane za život Nikole Tesle u Gospiću, a Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, u sklopu kojeg se nalazi i rodna kuća velikog izumitelja, fizičara i pronalazača, 10. srpnja će imati Open day.

Proslavimo zajedno rođendan Nikole Tesle !!!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.