TOP 5 razloga zašto je Varaždinska županija idealna cikloturistička destinacija

Bogatstvo prirodnih i kulturnih atrakcija Varaždinske županije, razvijenost cikloturističke mreže, ali i blizina važnih međunarodnih ruta čine Varaždinsku županiju idealnom destinacijom za biciklizam. Svemu doprinose i standardi kvalitete cikloturističke ponude kao i mogućnost besplatnog prijevoza bicikla vlakom.

1. Cyclist Welcome Quality

Varaždinska županija, kao treća u Hrvatskoj, uvela je standard kvalitete Cyclist Welcome Quality. Čak 30 smještajnih objekata s područja Varaždinske županije postali su dio Cyclist Welcome mreže.

2. Biciklističke rute

Postojeću županijsku biciklističku mrežu čine četiri cestovne i jedna na pola offroad, a pola cestovna biciklistička ruta.

Dravska biciklistička ruta bogatstvom prirodnih ljepota i kulturne raznolikosti smatra se jednom od najljepših biciklističkih staza u Europi. Rutom Od dvorca do dvorca možete upoznati kulturne i povijesne znamenitosti Županije, a Topličkom rutom možete doći u grad Varaždinske Toplice gdje se nalaze najstarije termalne toplice u Hrvatskoj i arheološke iskopine rimskog termalnog kupališta.

Više o biciklističkim rutama saznajte OVDJE.

3. Blizina značajnih međunarodnih ruta

Varaždinska županija nalazi se u blizini dviju značajnih europskih biciklističkih ruta i to  Euro Velo 13 Ruta željezne zavjese koja u Hrvatsku ulazi iz Mađarske te Euro Velo 9 Ruta Baltic Adriatic iz smjera Slovenije.

4. Bogatstvo atrakcija

Na svega 70-ak kilometara od istoka prema zapadu ili od sjevera prema jugu nalaze se brojne povijesne i prirodne znamenitosti.  Na tom malom području obronci Alpa se stapaju s Panonskom nizinom, gorska i bregovita područja Ravne gore, Ivančice i Kalnika, prekrivene šumama, livadama i vinogradima, stapaju se s Dravom, a kontinuitet života, ostavio nam je nevjerojatnu materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu. A najintenzivniji i najdirektniji doživljaj moguć je upravo biciklom.

5. Besplatan prijevoz bicikla vlakom

Zavirite u svaki kutak Varaždinske županije kombinirajući prijevoz biciklom i vlakom. U vlakovima koji prometuju područjem Varaždinske županije uz kupljenu kartu ostvarujete pravo na besplatan prijevoz bicikla.

Naslovna fotografija: Siniša Sović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.