5 razloga zašto je Varaždinska županija mjesto za vaš idealan odmor

Varaždinska županija nudi odmor za pamćenje. Smještena na sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, okružena rijekom Dravom, Maceljskim gorjem i istočnim Halozama, Kalničkim gorjem te Ivanščicom, Varaždinska županija skriva mnoge tajne.

Foto: Vedran Rihtarić

Prostor je to u čiji se šarm jednostavno trebate sami uvjeriti, a mi vam donosimo 5 razloga zašto za svoj odmor odabrati baš Varaždinsku županiju.

///Bliže oblacima: Vrhovi Varaždinskog kraja koje morate osvojiti

1. Destinacija za odmor bez gužvi

Budući da je gospodarstvo ovog kraja pretežno orijentirano na prerađivačku industriju, a u ruralnim dijelovima i na poljoprivredu, turizam se ovdje intenzivnije razvija unutar zadnjeg desetljeća i baš zbog toga masovni turizam i gužve ovdje su nepoznanica. Odaberete li za svoj odmor varaždinski kraj možete očekivati kvalitetan odmor uz mir, privatnost i komfor.

rijeka drava, odmor varaždinska županija
Drava, foto: Siniša Sović

///TOP 5 razloga zašto je Varaždinska županija idealna cikloturistička destinacija

2. Smještaj koji ima priču

Tijekom odmora u varaždinskom kraju, najbolje je smjestiti se u jednoj od Kuća za odmor s pričom. Domaćini će vas ovdje dočekati raširenih ruku s lokalnim proizvodima iz “Varaždinske kištrice”. Kao što je varaždinski kraj različit, tako su i različite “priče” ispričane kroz arhitekturu, predmete, doživljaj i ugođaj svake “Kuće za odmor s pričom”.

top hill nest, odmor varaždinska županija
Top Hill Nest, foto: Siniša Sović

Uz mnogobrojne zabavne sadržaje, mnoge od njih opremljene su jacuzzijima, saunama i vanjskim bazenima što predstavlja savršen izbor za sve one koji odmor žele provesti okruženi jedino prirodom.

///Nepresušan izvor priča: 7 top lokacija Varaždinskog kraja

3. Očaravajuća priroda

Bregi i doli, rijeke i planine, šume, livade, brojni vodotoci, zaštićena područja. Uživanje u ljepoti očuvanog prirodnog krajolika Varaždinske županije zaista nije teško zamisliti jer netaknuta priroda i čisti zrak pozivaju na opuštanje.

odmor varaždinska županija
Foto: Vedran Rihtarić

///Legende Varaždinske županije – Stup srama u Vinici upozorava: Mjerite pošteno!

4. Gastronomija

Hrana je oduvijek bila jedan od glavnih razloga za odabir destinacije za odmor, a ovdje se itekako dobro jede. Na svakom jelovniku naći će se nekoliko autohtonih jela u čijoj se pripremi često koriste domaće namirnice i proizvodi poput varaždinskog zelja i varaždinskog bučinog ulja, hajdinske kaše, žitnog i kukuruznog brašna i raznih vrsta mesa. Istražite tradicionalnu kuhinju u odabranim restoranima koje resi oznaka standarda Okusi varaždinskoga kraja. Jer uživati u dobrom jelu i piću nikome nije teško.

varaždinski klipič
Varaždinski klipič, foto: arhiva Turističke zajednice Varaždinske županije

5. Manifestacije

Dobre emocije, radost, razigranost i bezbrižnost najbolje ćete osjetiti posjetite li neku od mnogobrojnih varaždinskih manifestacija. Događanja su to koja su kroz godine postala dijelom suvremene tradicije ovog kraja, a ona koja se nikako ne propuštaju. Na listi dobre zabave nalaze se Špancirfest, Varaždinske barokne večeri, Međunarodni festival čipke, Aquafest, Lovrečevo, Međunarodna izložba i sajam cvijeća u Ludbregu “Flora Centrum Mundi” te još mnoštvo specifičnih manjih manifestacija u svakom gradu i mjestu.

///Najbolja zabava za kraj ljeta: Gdje? Na Špancirfestu!

špancirfest
Špancirfest, foto: Mario Knor

Naslovna fotografija: Eko bajka/ Siniša Sović

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.