Grad Krk idealna je destinacija za proljetne izlete i aktivan odmor. Nudi vam brojne znamenitosti i bogatu povijest, ali i blizinu mora i predivnu prirodu koja omogućuje raznolik uzgoj i kultivaciju te konačno i proizvodnju prehrambenih namirnica kroz sva godišnja doba.
Otočna gospodarstva ponose se proizvodima poput krčkog sira, maslinovog ulja, pršuta i naravno vrbničke žlahtine. Tu su i neizostavne krčke šurlice, kao zaštitni znak krčke gastronomije, koje svaka obitelj priprema prema svojoj “tajnoj” recepturi.
Raznolikost krčkog tla, ali i mora, kontinuirano inspirira domaće ugostitelje na kreiranje gastronomskih delicija koje se, u proljetnim i jesenskim izdanjima, spajaju u promotivnoj kampanji Travel to Taste Krk!
Raznolikost prirode i raznolikost gastronomije
Travel to Taste Krk želi vas upoznati s pravim otočnim okusima, lokalno uzgojenim namirnicama i specijalitetima koji će ostati u sjećanju kao dio vašeg posebnog iskustva u gradu Krku.
Ovoga proljeća vaš gastronomski doživljaj u gradu Krku uljepšat će restorani “Casa del Padrone”, “Marina Blue” i “Volsonis”, zatim Kuća Krčkog pršuta, konoba “Pud Brest” te kušaona “Magriž”.
Ovi ugostiteljski objekti svoje sastojke nabavljaju od lokalnih proizvođača ili ih uzgajaju sami. To im omogućuje da u svojim kuhinjama iskoriste sve prednosti njihovih svježih okusa, pružajući tako jedinstveno pozitivno iskustvo za njihove goste – vas.
Travel to Taste Krk započeo je prvoga dana mjeseca travnja te traje sve do sredine svibnja. Dakle dovoljno je vremena da isprobate sve atraktivne jelovnike u ponudi!
Nezaobilazno je svakako isprobati klasične specijalitete poput domaćih šurlica s gulašom od janjetine, janjećeg dropčića s palentom i naribanim domaćim ovčjim sirom ili šurlica s kozicama i krčkim pršutom. Za one željne novih kombinacija, tu su sabljarka na kremi od leće s crnom palentom, medaljoni od jelena lopatara a u umaku od smokve s prženim njokima, sladoled s krčkim pršutom ili janjeći sote s artičokama i šurlicama!
Krčki ugostitelji pripremili su vam i posebne promotivne jelovnike na kojima ćete pronaći tartar od jadranskog škampa, juhu od domaće tikve, palačinke sa skutom ili carpaccio od janjećeg jezika s pjenicom od oraha i mlijeka, žumanjcima jaja prepelice iz biološkog uzgoja i kremom od infuzirane jabuke, koji su dio složenog menija Akademija okusa janjetine.
U nadolazećem razdoblju ovoj listi pridružit će se i jela ostalih ugostiteljskih objekata grada Krka. Stoga pozorno pratite objave na Facebooku i web stranicama Turističke zajednice Grada Krka!
Fotografije: Turistička zajednica grada Krka