Travellounge vodi vas večeras na Madagaskar

Malo koje mjesto na svijetu može se pohvaliti s toliko raznolikom florom i faunom posebice po lemurima i stablima baobaba, a malo je i onih koji u svojoj putovnici imaju žig s Madagskara.

Madagaskar je po veličini četvrti otok na svijetu, nalazi se istočno od afričkog kontinenta. Prašume, koraljni grebeni i plaže kao sa razglednice razlog su za put na jugoistok Afrike. Inače najpoznatiji prizor su upravo stabla baobaba, a od devet vrsta ovog drveća, čak šest raste samo na Madagaskaru. Avenija od tristotinjak baobaba tri vrste postala je i službeno zaštićen prirodni spomenik 2007. godine. 

IME OTOKA NASTALO GREŠKOM MARKA POLA

Članak se nastavlja ispod oglasa

Otok Madagaskar zapravo je na malgaškom jeziku Madagasikara. Prvi put se ime Madagascar spominje u memoarima Marka Pola u 15. stoljeću, kada je pisao o velikom crvenom otoku koji navodno leži blizu obale Afrike. U kasnijim, senilnijim, godinama, Polo je otok preimenovao u Madagascar, vjerojatno misleći na Mogadishu. Čini se kako je preveo riječ “luka” Mogadishu kao “Madageiscar”, a nitko ga nije ispravio i ime Madagaskar je ostalo trajno.

Preko zoom-a danas predvečer srijeda 16.9. u 19 sati, Travellounge će ugostiti Ivonu Grilec koja je provela nezaboravnu avanturu i koja s vama dijeli svoj doživljaj i fotografije s ovog nevjerojatnog otoka na jugoistoku Afrike. Inače Travellounge je mjesto za večeri putovanja, večeri ugodnih druženja, večeri inspirativnih razgovora. O putovanjima.

Iza ovog za nas stravstvene putnike odličnog projekta stoji Rujana Lukač koja je i blogerica na našim Turističkim poričama, a njene blogove pratite ovdje.

I za sve vas koji planirate na Madagaskar ili sve one koji su samo znatiželjni i zanima ih što je zanimljivo na ovom otoku svakako od 19 sati priključite se na MADAGASKAR ZOOM LINK


- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.