Travellounge vodi vas večeras na Madagaskar

Članak se nastavlja ispod oglasa

Malo koje mjesto na svijetu može se pohvaliti s toliko raznolikom florom i faunom posebice po lemurima i stablima baobaba, a malo je i onih koji u svojoj putovnici imaju žig s Madagskara.

Madagaskar je po veličini četvrti otok na svijetu, nalazi se istočno od afričkog kontinenta. Prašume, koraljni grebeni i plaže kao sa razglednice razlog su za put na jugoistok Afrike. Inače najpoznatiji prizor su upravo stabla baobaba, a od devet vrsta ovog drveća, čak šest raste samo na Madagaskaru. Avenija od tristotinjak baobaba tri vrste postala je i službeno zaštićen prirodni spomenik 2007. godine. 

IME OTOKA NASTALO GREŠKOM MARKA POLA

Otok Madagaskar zapravo je na malgaškom jeziku Madagasikara. Prvi put se ime Madagascar spominje u memoarima Marka Pola u 15. stoljeću, kada je pisao o velikom crvenom otoku koji navodno leži blizu obale Afrike. U kasnijim, senilnijim, godinama, Polo je otok preimenovao u Madagascar, vjerojatno misleći na Mogadishu. Čini se kako je preveo riječ “luka” Mogadishu kao “Madageiscar”, a nitko ga nije ispravio i ime Madagaskar je ostalo trajno.

Preko zoom-a danas predvečer srijeda 16.9. u 19 sati, Travellounge će ugostiti Ivonu Grilec koja je provela nezaboravnu avanturu i koja s vama dijeli svoj doživljaj i fotografije s ovog nevjerojatnog otoka na jugoistoku Afrike. Inače Travellounge je mjesto za večeri putovanja, večeri ugodnih druženja, večeri inspirativnih razgovora. O putovanjima.

Iza ovog za nas stravstvene putnike odličnog projekta stoji Rujana Lukač koja je i blogerica na našim Turističkim poričama, a njene blogove pratite ovdje.

I za sve vas koji planirate na Madagaskar ili sve one koji su samo znatiželjni i zanima ih što je zanimljivo na ovom otoku svakako od 19 sati priključite se na MADAGASKAR ZOOM LINK


- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije