Najfotogeničnija plaža svijeta

Koji vam dio svijeta pada napamet kada pomislite na najljepšu plažu svijeta? Nekome su to Hawaii, nekome poznata Maya Beach na Tajlandu. Nekome je to plaža na Bora Bori, a nekome na rajskim Maldivima.

Sve ove lokacije redovito budu na top listama najljepših plaža svijeta već godinama zaredom.

Ljubitelji egzotike kažu da jedno otočje treba ostaviti za kraj, nakon što pogledate sve plaže svijeta. Tamo su prave rajske plaže gdje nema tisuće turista i gdje nećete ispuštati vaš mobitel ili fotoaparat iz ruke. To se otočje nalazi usred Indijskog oceana. Upoznajte Sejšele!

Sejšeli i njihovih 100 otoka

Sejšelima pripada preko 100 otoka. Neki od najpoznatijih su Mahe, Praslin i La Digue.

Na Praslinu se nalazi plaža Anse Lazio, jedna od najljepših, ali na prvom mjestu je ipak nafotogeničnija plaža na otoku La Digue. Anse Source d’Argent.

Na otoku La Digue ostajem par dana. Većinom se ovdje dolazi na izlet na jedan dan, rijetki ostaju dulje. Ovo je mali otok, nema automobila, svi se voze biciklom ili pješke. Prepun je palmi, kokosa, plantaže vanilije i onog najbitnijeg, prekrasnih plaža.

sejšeli
La Digue

Kada sam prvi put pretraživala online slike plaže na Sejšelima, pomislila sam da je ipak tu trag Photoshopa jer nemoguće je da to baš tako izgleda. Idealna pozadinska slika za vaš desktop. Ta tirkizna boja oceana, negdje bijeli, negdje zlatni pijesak, granitne crne stijene, visoke i zaobljene, a tako razbacane baš kao da ih je neki fotograf slagao da ne bude preumjetno, a opet da vas ostavi bez daha. Došao je i taj dan da se i sama uvjerim kako izgleda najfotogeničnija plaža na svijetu. Ona na kojoj se snimaju reklame za žestoka strana pića i jednu od najfinijih bijelih okruglih kuglica od kokosa.

Od ulaza do plaže Anse Source d’Argent šećete puteljkom okruženi visokom crnim stijenama i palmama, a s desne strane pratite ocean. Baš kao što je to kod nas na moru, postoje one male, mini plažice, za dvoje koje prethode veličanstvenoj plaži na koju zadivljeni, ali ne i zadihani stižete za koju minutu.

Palme i koktel

Na plaži je 20-ak ljudi, dovoljno odvojeni jedni od drugih. Pola ih uživa u hladu ispod palme i pogledu od milijun dolara, a pola je u tirkiznom oceanu s nogama u bijelom pijesku koralja.

Ovdje je teško ocijeniti je li ljepše biti u moru i gledati prema stijenama ili je ljepše biti u hladu ispod palmi s koktelom u ruci ili osvježavajućim sokom od tropskog voća.

sejšeli
BeachBar plaža

Garantiram da ćete ovdje napraviti bar 100 fotografija jer ova plaža je stvarno fotogenična.

Na ovoj plaži nema struje, nema hotela s 10 zvjezdica, a ni restorana u kojima su konobari s bijelim rukavicama. Ne brinite, nećete ostati žedni jer svježi sok od tropskog voća ili koktel možete popiti u improviziranom beach baru u hladu ispod palmi.

Dok se kupam lijevo od mene iza stijene netko je nekome upravo rekao DA, ovdje na ovoj nafotogeničnijoj plaži svijeta. I ono što svi kažu, a i ja mogu sada ponoviti da nakon Sejšela teško da će me neka druga plaža toliko osvojiti kao plaža Anse Source d’Argent.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.