Triola Fest: Grad Krk gostima predstavlja glazbeno plesnu tradiciju otoka

Treću godinu za redom Turistička zajednica Grada Krka organizira Triola Fest, ljetnu manifestaciju čiji je cilj promocija glazbe i kulture te obogaćivanje turističke ponude. Uz slobodan ulaz, svi posjetitelji moći će od kraja lipnja te tijekom srpnja i kolovoza, na Trgu krčkih glagoljaša, uživati u različitim glazbeno-scenskim nastupima, upoznati dio lokalne glazbeno-plesne tradicije te se odlično zabaviti.

Glavna karakteristika Triola Festa je stilska raznolikost. Manifestacija će se odvijati tijekom ljeta, s tri tematske cjeline, a festival je nazvan prema glazbenoj figuri koja označava tri tona koja čine skladnu cjelinu. Triola predstavlja C dur koji se sastoji od tri tona: C, E i G, a to su i početna slova tematskih nastupa.

Ovogodišnje izdanje Triola Festa, 27. lipnja, u sklopu teme Celebrate Local, otvaraju nastupi Folklornog društva Poljica, Klape Nono te Martina Majerle Trija. Nastupi Kulturno-umjetničkog društva Vrh i Jose Butorca, jednog od najpoznatijih glasova s Kvarnera, ujedno i višestrukog pobjednika popularnog festivala Melodije Istre i Kvarnera, na rasporedu su 18. srpnja, dok će Celebrate Local tematske večeri 29. kolovoza zaključiti Kulturno društvo Kornić, Klapa Vejanke i Gradska glazbe Krk, promenadnim nastupima samim središtem grada.

Prva od dvije Easy Going večeri, 6. srpnja, posvećena je akustičnim pop-rock izvedbama, i to uz koncertno predstavljanje Sandra Bastijančića, autora, gitarista i pjevača riječke grupe En Face. Druga Easy Going večer, 17. kolovoza, rezervirana je za koncert Elvis Stanić French Touch Accordion Tria, predvođenog Elvisom Stanićem, jednim od najnagrađivanijih hrvatskih jazz glazbenika i multiinstrumentalista. Pored Elvisa Stanića na harmonici, Trio čine Spartaco Črnjarić na gitari i Darko Mihelić na kontrabasu

U subotu, 15. srpnja, za Good Vibes i dobro raspoloženje će se pobrinuti zagrebački cover bend One Dread, za kojeg možemo reći da svira roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub fuziju koja ruši sve barijere, a predvođen je nenadmašnom vokalnom sekcijom koju čine Tea Anzulović te Nika i Tena Starčević. Good Vibes koncert zakazan za 5. kolovoza izvest će krčki rock cover kolektiv Nadzorni odbor!

Foto: TZ Grada Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.