Turistička zajednica Imota dobitnik nagrade za novi projekt u turizmu

Turističkoj zajednici Imota bit će uručena nacionalna nagrada Simply the Best u kategoriji Novi projekt u turizmu. Nagradu je dobio projekt Camino Imota kojega je Turistička zajednica Imota, u suradnji s Bratovštinom sv. Jakova i Hrvatskom turističkom zajednicom, realizirala tijekom 2021. godine.

Podsjetimo, nakon Krka koji je u Camino obitelj ušao 2019. godine, Imotska krajina dobila je dionicu ove najpoznatije mreže hodočasničkih putova. Camino Imota predstavlja dionicu na općem pravcu Međugorje – Sinj, u sklopu hrvatske mreže putova Sv. Jakova. Ova dionica je koncipirana i kao zasebni turistički proizvod, motiv dolaska za višednevni boravak na području Imotske krajine.

Camino Imota prolazi pokraj izuzetno zanimljivih sakralnih objekata, ali i značajnih lokaliteta prirodne i kulturne baštine. Na ukupno 12 lokaliteta nalaze se i prigodni pečati za hodočasničke putovnice kao dokaz o prijeđenom putu. Svi s ispunjenom hodočasničkom putovnicom u uredu Turističke zajednice Imota mogu dobiti potvrdu o obavljenom hodočašću – Compostelu.

Camino Imota dugačak je oko 75 kilometara, a za prelazak dionice treba tri dana hodanja. Početak i kraj staze vezat će se na buduću trasu Sinj – Međugorje. Novom Camino Imota rutom u lipnju je šetao veliki broj hodočasnika. Unatoč visokim temperaturama njihovi dojmovi vrlo su pozitivni, a to i ne čudi s obzirom na spektakularan krajolik koji nudi Imotska krajina.

Nagradu Simply the Best za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, tradicionalno dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrada će Turističkoj zajednici Imota biti uručena na prigodnoj svečanosti 24. studenog u okviru službenog programa ovogodišnje 22. burze PUT koja se od 23. do 25. studenog 2021. godine održava u hotelu Katarina u Selcu.

Naslovna fotografija: Facebook Camino Imota

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.