Turistička zajednica otoka Krka izdala kuharicu “Krk 50 delicija zlatnog otoka”

Otok Krk ili zlatni otok kako ga još od vremena antike nazivaju zbog svoje ugodne klime s velikim brojem sunčanih dana, postao je omiljena turistička destinacija. Prirodne ljepote, povijesne znamenitosti, ali i bogata gastronomska ponuda, važni su čimbenici turističke ponude. Uz internacionalna jela koja se nalaze redovno na jelovnicima tamošnjih ugostitelja, važnu i posebnu ulogu imaju domaća tradicionalna jela pripremljena od sezonskih visokokvalitetnih namirnica uzgojenih na otoku Krku.

Osmišljavanje nove kuharice s receptima otoka Krka bio je pravi izazov kako za Turističku zajednicu otoka Krka, tako i za autorski tim te ugostitelje koji su se uključili u ovaj zanimljiv projekt. Knjiga je izašla iz tiska krajem 2019. godine, a promocija i predstavljanje kuharice je bilo predviđeno za travanj 2020. godine, no zbog pandemije koronavirusa, cijeli program je odgođen.

Članak se nastavlja ispod oglasa

“Izdavanjem ove kuharice željeli smo naglasiti važnost gastronomskog doživljaja našeg otoka. Inspirirani tradicionalnom krčkom kuhinjom i bogatstvom okusa domaćih sezonskih namirnica, šefovi krčkih ugostiteljskih objekata podijelili su s nama 50 recepata koje su nam pripremili i prezentirali na suvremen i kreativan način. Prezentirana jela se mogu naći u bogatoj ugostiteljskoj ponudi našeg otoka”, poručuju iz Turističke zajednice otoka Krka.

Kuharica ima 112 stranica , 50 recepata i isto toliko fotografija svih pripremljenih jela, prevedena je na engleski, njemački i talijanski jezik te predstavlja originalan poklon ili suvenir gostima iz domovine i inozemstva.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.