Turistička zajednica Zagrebačke županije svečano otvorila novo izdanje Via VINO festivala

Bajkoviti vinogradi vinarije Voštinić-Klasnić jučer su bili idealna kulisa za uživanje u filmu, hrani i vinu u sklopu Via Vino festivala Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U petak 02.09. službeno je započeo Via VINO, festival posvećen filmovima, lokalnoj gastronomiji i vinskim cestama Zagrebačke županije. Manifestacije traje do 17.09. pozivajući posjetitelje na neponovljive filmske lokacije nadomak glavnog grada.

Ovogodišnje izdanje Via VINO festivala posjetitelje vodi na nezaboravne lokacije diljem Zagrebačke županije gdje mogu uživati u lokalnoj gastronomskoj ponudi, hvaljenim vinima i sjajnim filmovima. U svojoj drugoj godini održavanja, Via VINO privukao je mnogobrojne posjetitelje te smo prvi vikend održavanja, popunili sva predviđena mjesta što nama kao organizatoru ove manifestacije daje jasnu poruku da naši posjetitelji žele sudjelovati na više ovakvih događanja eno-gastronomskog formata, poručuje Ivana Aliliović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Sinoć su u vinariji Voštinić-Klasnić, posjetitelji kušali autohtonu sortu moslavačkog kraja, Škrlet  uparen s pomno pripremljenim zalogajima u izvedbi restorana Barrel Zagreb. Izbor inačica bruschetta s domaćom junetinom i patkom, domaće kobasice,  bakin sir z vrhnjem i svježe pripremljeni kukuruzni kruh, oduševili su sve okupljene. Čarobnu atmosferu ove kasnoljetne večeri na otvorenom pratila su otvorena ložišta, magična rasvjeta te zvukovi glazbe koja se nastavila nakon same projekcije.

Via VINO danas seli na plešivičku vinsku cestu, u rustikalan ambijent vinogradarske kuće Braje, okružene prirodnim amfiteatrom kao najboljom pozornicom za uživanje u filmu. Na jelovniku će se pronaći nezaobilazan copanjek, sporo pripremljena svinjska rebarca i pulled pork burgeri. Ponudu jela prati izbor vina vinarije Braje, od kojih je zasigurno Pet Nat jedno od traženiji i popularnijih pića ljeta. Posjetitelji će otkriti više o Portugiscu, ali i Rajnskom rizlingu i Crnom pinotu koji sjajno uspijevaju na ovom području.

Krenite cestom vinskih užitaka, Via VINO se održava svake subote do 17.09.

Hrvatska turistička zajednica prepoznala je i podržala ovakav format eno-gastronomske promocije turističkih destinacija Zagrebačke županije, koje prate smjernice razvoja održivog turizma.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.