Turistički film “Tvoj Pag” osvojio nagradu na filmskom festivalu u Sarajevu

Ljepote otoka Paga ponovno su prepoznate na međunarodnoj sceni. Ovoga puta promotivni film “Tvoj Pag” je u konkurenciji turističkih filmova osvojio srebrnu klapu, odnosno drugo mjesto. Bilo je to na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Viva film festival, održanom prije nekoliko dana u Sarajevu.

tvoj pag nagrada

Osvajanje nagrade na ovom festivalu nije nimalo lak zadatak. Za ulazak u završnicu, odnosno uvrštenje u program festivala konkuriralo je čak 1.775 filmova iz 131 države svijeta, koji su bili podijeljeni u tri kategorije: ekologija, turizam i vjera.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za ulazak u završnicu izabran je 31 film iz 28 zemalja, a među njima našao se i “Tvoj Pag”. Nakon nagrade u Poljskoj, turistički film otoka Paga tako je ponovno osvojio međunarodno priznanje, odnosno naklonost stručne komisije koja nije imala nimalo lak zadatak.

Promotivni film o otoku Pagu snimljen je prošle godine, a rezultat je suradnje turističkih zajednica Novalje, Paga, Stare Novalje, Kolana i Povljana. Poruka filma je “No Man is an Island..yet we are all looking for one…” i prikazuje sve ono po čemu je otok Pag i ljudi koji žive na njemu, prepoznatljiv.

Režiju filma “Tvoj Pag” potpisuje Antea Ratković, koja već otprije ima iskustva u snimanju turističkih promo filmova za koje je i nagrađivana, Moonstone Production d.o.o. bio je zadužen za produkciju, a Libra d.o.o. za scenarij.

U konkurenciji turističkih filmova bilo je ukupno deset uradaka iz isto toliko zemalja. Uz hrvatskog predstavnika tu su se još našli filmovi iz Austrije, Kolumbije, Francuske, Egipta, Grčke, Španjolske, Turske, Srbije i Rusije u koju je otišla prva nagrada, odnosno Zlatna klapa.

Međunarodni festival ekološkog, turističkog i vjerskog filma VIVA film festival održan je po sedmi puta. Radi se o festivalu dokumentarnog i kratkog filma kojem je domaćin Sarajevo, no program se održava po cijeloj Bosni i Hercegovini. Osnovan je od strane međunarodnog tima filmskih profesionalaca, ekologa, diplomata, vjerskih vođa i znanstvenika, a prvo izdanje održano je 2015. godine.

Naslovna fotografija: Screenshot “Tvoj Pag”

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije