Naj kamp Adria: Ovo su najbolji hrvatski kampovi u 2023. godini!

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po 13. put. Dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa koji se od 14. – 16. studenog odvijao u Vodicama.

najbolji hrvatski kampovi 2023., naj kamp, avtokampi
Foto: Avtokampi.si

Više od 3 milijuna noćenja slovenskih kampista

Ovogodišnja kamping sezona bila je zahtjevna zbog poprilično visokog rasti cijena odmora i promjenjivih vremenskih uvjeta u čitavoj regiji što u velikoj mjeri utječe na boravak gostiju u kampovima.

Rezultati za prvih deset mjeseci 2023. godine izrazito su dobri, pa su tako u tom dijelu godine hrvatski kampovi ostvarili skoro 21 milijun noćenja što je 1 % više od prošle godine.

Najviše gostiju u kampovima bilo je iz Njemačke, na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci koji su u velikom broju došli na Jadran i krajem listopada kada su imali jesenske školske praznike. Tada je srušen i rekord od 3 milijuna noćenja u jednoj sezoni. Slovencima su najomiljenije destinacije Lošinj, Umag, Novalja, Medulin i Vrsar.

U Istri su najbolji kampovi Lanterna Premium i Polidor

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova kampista dobio Valamarov kamp Lanterna Premium iz Tara kod Poreča. Jedan od najvećih kampova u Hrvatskoj gostima nudi odličnu animaciju, sportske terene i bogat popis događaja tijekom cijele sezone. Drugo mjesto je osvojio kamp Bijela Uvala gdje su ove godine renovirali dio parcela i sanitarije, a treće kamp Valkanela iz Vrsara u kojem su investirali u nove mobilne kućice.

dcc lanterna camping
Foto: Lanterna Premium Camping-Aquapark + Istrian Village, foto: Valamar Riviera

Najbolji mali kamp u Istri je ove godine kamp Polidor iz Funtane koji omogućava kampiranje tijekom cijele godine, a od novosti ima wellness centar sa saunom i jacuzzijem. Drugo mjesto ide u kamp Lighthouse, smješten kod svjetionika u Savudriji, a treće u odličan wellness kamp San Servolo kod Buja.

Naj kampovi na Kvarneru su na Lošinju i u Mošćeničkoj Dragi

Kampovi na kvarnerskim otocima su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je ove godine osvojio cjelogodišnji kamp Čikat iz Malog Lošinja. Gosti vole taj kamp jer ima mnogo prirodne hladovine borova, čisto more, a lokacija je u blizini grada. Na drugom mjestu je kamp Kovačine s otoka Cresa, a na trećem se našao kamp Aminess Atea iz Njivica na otoku Krku.

Naj kamp Adria 2023, najbolji hrvatski kampovi 2023., avtokampi
Foto: Avtokampi.si

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova ide prvo mjestu u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Vlasnici kampa se zaista trude da se gosti osjećaju kao kod kuće s time da u blizini kampa imaju i prekasnu šljunčanu plažu. Na drugom mjestu je kamp Rapoća iz Nerezina na Lošinju, a na trećem kamp Mali iz Baške na Krku.

Najbolji kampovi u Dalmaciji su Straško i Slanica

Među većim kampovima u Dalmaciji prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Kampisti vole taj kamp zbog velikih kamping parcela, odlične animacije i modernih sportskih terena. Druga nagrada ide u kamp Adriatic Primošten, a treća u kamp Šimuni na Pagu gdje imaju jednu od najljepših plaža.

camping straško, najbolji hrvatski kampovi 2023.
Foto: Facebook kamping Straško

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide u kamp Slanica na otok Murter s prekrasnom lokacijom u blizini poznate plaže Slanica i Podvrške. Drugo mjesto pripalo je kampu Lavanda s Orebića na Pelješcu, a treće kampu Olivia Green u Tisnom.

Baldarin na Cresu najbolji FKK kamp

U Hrvatskoj je samo još 13 kampova koji omogućavaju nudističko kampiranje. U toj kategoriji najviše glasova dobio je kamp Baldarin na osamljenom kraju otoka Cres koji je jedan od najprirodnijih kampova u Hrvatskoj.

Drugo mjesto u kategoriji FKK kampova osvojio je kamp Ulika iz Poreča, a treće kamp Valalta iz Rovinja.

Najbolji kontinentalni kamp

Ove je godine po prvi put bilo moguće glasanje i za najbolje kampove u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

camping terme tuhelj
Foto: Terme Tuhelj

Prvu nagradu Naj kamp Adria dobio je preuređeni kamp Vita koji djeluje u sklopu Termi Tuhelj. Kamp je otvoren tijekom cijele godine i gostima nudi uživanje u bazenima i wellnessu, uz kamping parcele nude i glamping kućice.

Drugo mjesto ide u simpatičan kamp Slapić iz Duge rese gdje su parcele uređene uz samu rijeku Mrežnicu. Treće mjesto pripalo je kampu Plitvice Holiday Resort.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide u Funtanu

Više od 20 godina je prošlo od postavljanja prvih mobilnih kućica u Hrvatskoj. Svake godine su sve popularnije kod gostiju koji su nekada boravili u apartmanima ili hotelima, a sada dolaze na odmor u kampove željni dodatnih aktivnosti koje kampovi nude.

U kategoriji najboljih mobilnih kućica prva nagrada ide u kamp Istra Premium u Funtani gdje uz klasične kućice omogućavaju i najam premium kućica s privatnim bazenom ili jacuzzijem.

Istra Premium Camping Resort
Istra Premium Camping Resort, foto: Valamar Riviera

Druga nagrada za mobilne kućice ide u kamp Valkanela u Vrsaru gdje imaju sasvim novo naselje kućica, a uz njih su napravili atraktivna dječja igrališta. Treća nagrada pripala je kampu Aminess Maravea iz Novigrada.

Najbolji hrvatski kampovi – NAJ KAMP ADRIA 2023.

ISTRA – Veliki kampovi
1. Kamp Lanterna Premium – Tar, Poreč
2. Kamp Bijela Uvala – Poreč
3. Kamp Valkanela – Vrsar
4. Kamp Istra Premium – Funtana
5. Kamp Aminess Sirena – Novigrad

ISTRA – Manji kampovi
1. Kamp Polidor – Funtana
2. Kamp Lighthouse – Savudrija
3. San Servolo Wellness Camping – Buje
4. Kamp Finida – Umag
5. Kamp Puntica – Funtana

KVARNER – Veliki kampovi
1. Kamp Čikat – Mali Lošinj
2. Kamp Kovačine – Cres
3. Kamp Aminess Atea Resort – Njivice
4. Kamp Ježevac Premium Resort – Krk
5. Kamp Slatina – Martinščica

valamar long stay, camping
Ježevac Premium Camping Resort, foto: Valamar Riviera

KVARNER – Manji kampovi
1. Kamp Draga – Moščenička Draga
2. Kamp Rapoča – Nerezine
3. Kamp Mali – Baška
4. Kamp Bor – Krk
5. Kamp Slamni – Klimno

DALMACIJA – Veliki kampovi
1. Kamp Straško – Novalja
2. Kamp Adriatic – Primošten
3. Kamp Šimuni – Pag
4. Kamp Jezera Lovišća – Murter
5. Kamp Kozarica – Pakoštane

DALMACIJA – Manji kampovi
1. Kamp Slanica – Murter
2. Kamp Lavanda – Orebić
3. Olivia Green Camping Resort – Tisno
4. Kamp Olea – Novalja
5. Kamp Lupis – Lovište

KONTINENT
1. Kamp Vita – Terme Tuhelj
2. Kamp Slapić – Duga Resa
3. Kamp Plitvice Holiday Resort – Grabovac
4. Kamp Plitvice – Smoljanac
5. Vinski kamp Hažić – Sveti Martin na Muri

vinski kamp hažić, camping
Foto: Vinski kamp Hažić

FKK kampovi
1. Kamp Baldarin – Punta Križa
2. Kamp Ulika – Poreč
3. Kamp Valalta – Rovinj
4. Kamp Koversada – Vrsar
5. Kamp Bunculuka Resort – Baška

Naselje mobilnih kućica
1. Kamp Istra Premium – Funtana
2. Kamp Valkanela – Vrsar
3. Kamp Aminess Maravea Resort – Novigrad
4. Kamp Šimuni – Pag
5. Kamp Ježevac Premium – Krk

Naslovna fotografija: Kamp Straško, Novalja

 

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.