U Rapcu subota rezervirana za Festival kvarnerskog škampa

U subotu 28. svibnja u Rapcu na rivi se održava gastro manifestacija Festival kvarnerskog škampa. U terminu od 18 sati do 23 sata posjetitelji će imat priliku kušati vrhunske delicije od kvarnerskog škampa koje za ovu priliku osiguravaju ribari članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Alba. Lokalni ugostitelji od škampa rade rižoto, palentu u buzari od škampa, domaću tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i ostale morske delicije.

Ovogodišnji gost kuhar je Chef Stiven Vunić koji će prezentirati ovu izuzetnu i delikatnu namirnicu u viziji Konobe Zijavica. Od svog prvog izdanja ovaj Festival kvarnerskog škampa naglašava važnost izvrsnosti lokalnih namirnica pa će tako posjetitelji uz kvarnerske škampe moći kušati vina nagrađenih vinara Vina Baćac, Vina Juričić, Vina Romeo, Vina Fuhtar, Vinogradi San Martino i Vina Matiška.

Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina, donosi i glazbenu poslasticu, a za dobar ugođaj pobrinut će se simpatična glazbena diva Natali Dizdar, te domaće glazbene snage Side Effects.

Projekt Festival kvarnerskog škampa odobren je temeljem natječaja FLAG-a Alba iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu, nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Labina, a Festival je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.