U Rijeci započinje Najluđi vikend u godini

spot_img

Nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijskim pravilima i ograničenjima u Rijeci započinje Najluđi vikend u godini. Riječki karneval ponovno vas poziva da ovog vikenda budete ono što želite i pripremite se za navalu pozitivne energije, vesele ritmove i lepršave boje.

Ove godine, iznimno radi odgode uzrokovane pandemijom, Karnevalska povorka zaživjela je u lipnju. Program održavanja već je započeo početkom ovog mjeseca kada je održana Dječja karnevalska povorka najmlađih maškaranih grupa. Povorka je svojom energijom bila najbolja moguća uvertira u Najluđi vikend u godini.

Vrhunac ovogodišnjeg Riječkog karnevala održat će se sutra, u subotu 18. lipnja, kada će s početkom u 17 sati središtem grada prodefilirati Karnevalska povorka Riječkog karnevala. U pratnji alegorijskih kola, tisuće maski protumačit će aktualnosti, mitove, urbane legende i puno više od toga. Njihove maštovite priče upotpunit će domaća i inozemna publika koja će na Riječkom karnevalu, barem jedan dan u godini, biti ono što želi.

Ulice Rijeke pulsirat će drugačijim, maškaranim ritmom, a na različitim punktovima užeg centra svatko će moći uživati u glazbi i zabavi po svom ukusu.

Najluđi vikend u godini započinje već danas kada će se održati 15. humanitarna Maškarana “jota”. U večernjim satima na rasporedu je Humanitarni karnevalski gala party u perivoju Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci. U isto vrijeme na Gatu Karoline Riječke održat će se zabavni program koji će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Zabava i glazbeni program na nekoliko riječkih lokacija nastavit će se i sutra. Program ovogodišnjeg Riječkog karnevala završava u nedjelju uz Noć krinolina na brodu Marina.

Fotografije: Turistička zajednica grada Rijeke

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.