U središnjoj Istri počinju 6. Dani mednih delicija – restorani nude atraktivne menije od 130 kuna

U središnjoj Istri po šesti put održat će se gastro manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre. Unatoč tome što ove godine u Pazinu neće biti održana manifestacija Dani meda, Turistička zajednica središnje Istre u suradnji s ugostiteljima odlučila je zadržati sada već višegodišnju tradiciju te se na radost svih ljubitelja meda i ostalih pčelinjih proizvoda održava nezaobilazna zimske manifestacija od čije vam najave vjerujemo već rastu zazubice.

Ovogodišnji 6. Dani mednih delicija središnje Istre održat će se od 04. do 28.veljače. U ovom periodu restorani će pripremiti razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima. Cilj manifestacije je promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega medara, i ugostitelja, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica središnje Istre.

Članak se nastavlja ispod oglasa


Donosimo i popis atraktivnih menija koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta.

  • Agroturizam Dušani (Dušani, Pazin): Medica – Ravioli sa sirom i medom u umaku od kadulje – Svinjski kare u umaku od meda i pečeni krumpir, salata – Medena pita i medenjaci | 130 kn
  • Agroturizam Ograde (Katun Lindarski, Pazin): Ravioli u umaku od kadulje, meda i pancete – Zapečena rebrica s medom uz pečeni krumpir – Pazinski cukerančić s malvazijom i medom | 130 kn
  • Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Restani krumpir, svinjska vratina s umakom od meda i sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom – 1dcl kuhanog vina | 130 kn
  • Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda | 130 kn
  • Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Zapečeni mladi sir s medom i orasima – Medena piletina u umaku od curryja s proljetnom rižom – Flambirane kruške s medom i kremom od mascarponea | 130 kn
  • Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): „Prosciutto cotto“ na podlozi od jabuke i celera s preljevom od meda i crvenog papra – Svinjski kare u umaku od meda, muškata i kuša s nabujkom od karfiola – Žličnjaci od skute s cimetom, orasima, medom i rakijom medicom | 130 kn
  • Konoba-pizzera 2. peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke – Tagliata na krumpiru s crnim vinom i karameliziranim sirupom od meda kuša – Karamelizirane kruške u medu i vinu na kremi s rakijom od kuša i zbrižolanom | 150 kn
  • Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice – Istarski pijat (skuta s medom, hladni naresci, istarski pršut) – Svinjski medaljoni u umaku od meda, pole krumpira i salata – Medeni kolač| 130 kn

Organizator 6. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika Pazin.

Ako trebate još povoda za vikend u Istri pogledajte video Autentična Istra i doznajte gdje je to “lokalno svjetsko” i gdje okusiti bogatstvo i izvornost domaćeg.

U filmu je tako vizualno predstavljena perjanica istarske kuhinje: tartufi, pršut, vino, čripnja, sir, kamenice, domaća tjestenina, slastice poput Cukerančića i Kristovih kruna te drugih. U ovom filmu susrećere domaćine koji se nalaze na polju, u svojim ugostiteljskim objektima i proizvodnim jedinicama kako bi se pokazala izvornost i kvaliteta domaće hrane koja se nudi u središnjoj Istri.

Pored gastronomskih doživljaja, prikazani su i ostali jedinstveni doživljaji koji se nude: spavanje na slami, vožnja prekrasnim krajolicima, kušanje svježe hrane na polju ili na barci, ručanje među vinogradima, druženje s domaćinima itd. Kako naratorica filma dobro kaže to je mjesto „gdje je lokalno svjetsko“ i gdje se može „okusiti bogatstvo i izvrsnost domaćeg”.

Još čekate?

Izvor i fotografije: TZ središnje Istre

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.