Uključite se u besplatnu rutu Pazinom i upoznajte grad koji je oduševio i Jules Vernea

TZ središnje Istre tijekom srpnja i kolovoza poziva na besplatne obilaske bisera središnje Istre grada Pazina i njegovih znamenitosti. Besplatan razgled Pazina na hrvatskom i engleskom jeziku u pratnji licenciranog vodiča, ovog će ljeta biti održan u četiri termina i to utorkom 14. i 28. srpnja te 11. i 25. kolovoza. Sastanak s vodičem je u 10.00 sati, ispred Spomen doma u Pazinu (adresa: Šetalište Pazinske gimnazije 1).

Inače Pazin je administrativno sjedište Istarske županije i još je u 19. stoljeću, najvećim dijelom zbog središnjeg položaja na Poluotoku, ali i značaja, zaslužio naziv »srce Istre«. Fascinantna slika srednjovjekovne pazinske tvrđave – Kaštela, smještene iznad 130 metara dubokog ponora u kojem rijeka Pazinčica utječe u Pazinsku jamu inspirirala je i poznatog francuskog pisca Julesa Vernea da dio radnje svog romana »Mathias Sandorf«, objavljenog 1885. godine, smjesti upravo u ovaj ambijent.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Iako nije posjetio Pazin, Jules Verne je od svojih suvremenika saznao za jamu koja ostavlja bez daha i upotrijebio je kao kulisu za napetu scenu bijega iz tamnice likova iz svog romana “Mathias Sandorf”. Zatočenici se u vratolomnoj pustolovini iskradu iz Kaštela, spuste u ponor i zaplove kroz podzemni svijet Jame. Vjeran opis i još vjernije ilustracije Leona Benetta upisali su Pazin u književnu kartu svijeta.

Ukoliko želite obići i Muzeje imat ćete trošak doplate za ulaznice u Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre i to 15,00 kuna po osobi, a rezervacija mjesta obvezna je putem kontakta TZ središnje Istre telefonom ili mailom na: info@central-istria.com.

Vidimo se u Pazinu, a što vas sve očekuje u središnjoj Istri usudite se istražiti…

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.