Umjesto tradicionalnog festivala održat će se Dan paške čipke

Ove godine, zbog koronavirusa, nažalost, neće se održati 11. Međunarodni festival čipke u Pagu. Ipak, zbog kontinuiteta održavanja i emocionalne vezanosti ove značajne manifestacije, organizatori, Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag odlučili su ga obilježiti Danom paške čipke.

U petak, 19. lipnja u 18.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV zatancat će članovi KUD-a “Družina”, a nakon toga u 19.00 sati u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje. U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima nakon čega će Gradska glazba Pag održati prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV. U subotu, 20. lipnja u 19.00 sati u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za ovu prigodu pripremljeno je nekoliko izložbi koje će posjetitelji moći besplatno razgledati: Galerija paške čipke, izložba u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i Etno kuća KUD-a “Družina”. U prizemlju Kneževog dvora moći će se vidjeti izložba fotografija pod nazivom “Vridne ruke moje nane”  članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi “Bartula Kašića”.

Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja ujutro od 10.00 do 13.00 sati i poslijepodne od 18.30 do 21.30 sati.

Autori fotografija: Aldo Meštrović, Radivoj Pastorčić i Vesna Karavanić.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.