Umjetna inteligencija navodi kako su ovo najbolje plaže u Hrvatskoj

Istražujući ChatGTP AI upitali smo koje su najbolje plaže u Hrvatskoj. Vrlo brzo umjetna inteligencija, reklo bi se “bez puno promišljanja” izbacuje listu od šest plaža. Uvodno digitalani kolega pojašnjava i kako je Hrvatska je poznata po svojoj prekrasnoj obali i plažama. A potom najavljuje listu na koju stavlja šest plaža navodeći kako se radi o nekim od najljepših plaža u Hrvatskoj.

Opis plaža i redoslijed donosimo doslovno kako je umjetna inteligencija odgovorila na naše pitanje. Bez uredničkog uplitanja u tekst kolege, koji je sve češći nepotpisani autor mnogih tekstova u digitalnom izdavaštvu, posebice onih turističkih.

Plaža Zlatni Rat

Nalazi se na otoku Braču i poznata je po svojem jedinstvenom obliku i kristalno čistoj vodi. Jedna je od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj i često se pojavljuje u turističkim časopisima i web stranicama.

Plaža Stiniva

Plaža Stiniva nalazi se na otoku Visu i poznata je po svom skrovitom položaju i prirodnoj ljepoti. Plaža je dostupna samo pješice ili brodom, što dodaje njezinu šarmu.

Plaža Banje

Plaža Banje nalazi se u gradu Dubrovniku i nudi prekrasan pogled na staru jezgru grada i gradske zidine. Popularna je za kupanje i sunčanje.

Plaža Punta Rata

Plaža Punta Rata nalazi se na Makarskoj rivijeri i poznata je po kristalno čistom moru i prekrasnom krajoliku. Okružena je borovom šumom i nudi mirnu i opuštajuću atmosferu.

Plaža Sakarun

Plaža Sakarun nalazi se na Dugom otoku i poznata je po bijelom pijesku i tirkiznom moru. Savršena je za plivanje i snorkling.

Rajska plaža, Rab

Rajska plaža na Rabu je duga pješčana plaža s kristalno čistim morem i predivnim pogledom na planine

I ta kraj umjetna inteligencija navodi kako su ovo samo neke od mnogih prekrasnih plaža u Hrvatskoj te kako na našoj obali svaka plaža ima svoj jedinstveni šarm i ljepotu, što je čini savršenom destinacijom za putnike koji žele uživati u suncu, pijesku i moru u Hrvatskoj.

Zaključujemo kako ovaj dio teksta s pijeskom dokazuje kako je tekst ipak napisao netko tko hrvatske plaže vidio nije, ali danas u masi portala ima jako puno tekstova o destinacijama koje autori članaka zapravo nikad nisu posjetili pa je upitno imamo li se pravo žaliti na ovu grešku umjetne inteligencije.

Sam odabir šest destinacija, koje svakako spadaju u iznimno popularne lokacije s velikih brojem turista, stvar je osobnog izbora i jasno ovisi o svakom pojedincu, a na listi umjetne inteligencije našle su se sve plaže s kojima se zapravo najčešće hvalimo po svijetu kada pozivamo turiste da za svoj odmor odaberu upravo našu zemlju.

/// Na 5836 kilometara hrvatske obale pronašli smo najljepše pješčane plaže Jadrana

Naslovna fotografija: Bluesun Hotels & Resorts

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.