Jeste li spremni za uskrsne blagdane u gorskoj oazi uživanja?

Općina Fužine je gorska oaza uživanja i jedinstven izbor za provesti proljetne praznike daleko od sumorne svakodnevice. Moćan zagrljaj prirode opušta i regenerira, a tu je i pregršt aktivnosti koje će unijeti vesele boje u život.

Ured za turizam Općine Fužine, u suradnji s partnerima i lokalnom zajednicom, pobrinuo se da posjetiteljima neće nedostajati atraktivnih događanja za obiteljsko druženje.

Uskrs u Fužinama

U subotu 8. travnja, održat će se besplatna kreativna radionica izrade uskrsnih dekoracija od prirodnih materijala. Radionica je namijenjena djeci i roditeljima, a mahovina, kora drveća, trava, lišće i drugi prirodni materijali, uz flomastere i karton, bit će korišteni za izradu ukrasa koji će krasiti domove tijekom uskrsnog blagovanja. Radionica će se održati od 16 do 18 sati na poluotoku Čoka, a pristup joj je moguć uz prethodnu prijavu.

U ponedjeljak, 10. travnja, organizira se iznimno razigrana interaktivno-orijentacijska potraga za uskrsnim pisanicama, koja će djecu učiti snalaženju u prostoru. Koristeći kartu i rješavajući zagonetke, najmlađi sudionici će tražiti skrivene pisanice po šumi i na svježem zraku. Cilj je pomoći zečiću skupiti pisanice i osvojiti nagrade te uz zabavu i dobro druženje proširiti znanje o mjestu, prirodnim fenomenima i unaprijediti intelektualne sposobnosti djece. Ova jedinstvena vesela potraga započet će u 11 sati na parkingu iznad teniskih terena u parku Gorica.

Proljetni odmor započinje već danas, 7. travnja, kada će posjetitelji ove čarobne gorske oaze imati prigodu uživati u prženim ribicama, poštujući svoje vjerske običaje i posni Veliki petak. Tijekom proljetnih praznika, uz interesantne radionice, imat ćete priliku uživati u šetnjama uz vodne bisere općine Fužine, poglavito jezera Bajer i Lepenica. Svi avanturisti imat će prigodu istražiti ljepote špilje Vrelo, gdje će ih podzemno bogatstvo oduševiti svojom ljepotom.

Za posjetitelje željne intenzivnije aktivnosti, uspon na Preradovićev vrh nagradit će ih osobnim doživljajem uspjeha. Očekuje ih čisti planinski zrak i prekrasan pogled na prirodne ljepote fužinarskog kraja. Svaki pedalj ovog gorskog raja moći ćete ovjekovječiti i fotografijom. Između ostaloga tu je i vrhunski photo point s proljetnim motivima koji će vam ostati za uspomenu na vesele i razigrane praznike.

Uskrsne blagdane možete proslaviti u jednoj od lokalnih sakralnih objekata na misnim slavljima. Tu su i delicije goranskog kraja koje možete isprobati u lokalnim restoranima.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.