Uskrs u Baški nudi pregršt događanja za velike i male

Proslavom Uskrsa već ovog vikenda, u Baški započinje proljetni program koji će se nastaviti do kraja travnja. Idealno je to vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima, upoznavanje novih destinacija, izlete u prirodu i aktivnosti na otvorenom.

Naime, bogati program za vikend uključuje edukativnu “Potragu za Uskršnjim zecom” za cijelu obitelj, gastro show i podjelu fritaje sa šparogama, radionicu izrade vjenčića i buketića od mirisnog bilja te prigodni duhovni koncert poznatih opernih pjevača.

Za one koje vole outdoor Baška je izvrsna destinacija jer nudi izliku za duge šetnje, istraživanje prirode i mjesta. Tijekom uskršnjeg razdoblja u svojim lutanjima pronaći ćete i velika dekorativna uskršnja jaja te brojne ručno izrađene drvene dekoracije karakteristične za uskrsno vrijeme, a svoj posjet možete obilježiti i na prigodnim proljetnim foto kutcima.

Potraga za Uskršnjim zecom

Edukativna igra za cijelu obitelj na rasporedu je u subotu 16. travnja s početkom u 11 sati. Sudionici zabavne obiteljske avanture naučit će ponešto o povijesti Baške, glagoljaškom pismu, snalaženju u prostoru, ali i osvojiti simpatične nagrade.

Igra ‘Potraga za Uskršnjim zecom’ prilagođena je svim uzrastima, a uključuje najmlađe uz podršku mama, tata, baka, djedova… Timovi se sastoje od dvije do četiri osobe od kojih jedna mora biti odrasla, a pobjednička ekipa je ona koja u najkraćem vremenu prikupi najviše skrivenih točaka i pronađe ‘zeca’.

Uskršnja fritaja u veloj padeli

Istoga dana s početkom u 12:30 sati upriličit će se gastro show i podjela fritaje sa šparogama uz prigodni program. Uz miris mora, centar Baške će u jutarnjim satima mirisati i po ukusnoj fritaji od domaćih šparoga i jaja, koja će se pripremati u veloj padeli. Veselo društvo, kuhinja na otvorenom, uživanje na proljetnom suncu uz čašu Vrbničke žlahtine recept su za opušten i ugodan vikend te proslavu Uskrsa.

Radionica “Mirisi Zlatnog otoka Krka”

Radionica izrade vjenčića i buketića od mirisnog bilja “Mirisi Zlatnog otoka Krka” će vas, kroz ljekovito bilje i voćke koje rastu na otoku Krku, upoznati sa sedam kaštela na otoku Krku. U suradnji s Udrugom “Knezovi Krčki Frankopani” vodit će vas se i podučiti kako se izrađuju predivni buketići i vjenčići od sezonskog cvijeća i bilja.

Uskršnja sveta misa i Četiri stoljeća duhovne glazbe

U nedjelju, na sam blagdan Uskrsa, proslava će započeti u 10:30 sati jutarnjom sv. misom u crkvi sv. Trojice u Baški. Odmah po završetku, mlađa sekcija bašćanskog KD “Šoto”, odjevena u tradicionalne bašćanske nošnje, prisutnima će podijeliti pince kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška.

Druženje u crkvi nastavit će se i u večernjim satima, točnije u 19 sati. Tada će se naime održati prigodni koncert Olge i Bojana Šobera, u pratnji Nade Matošević Orešković na glasoviru, stvarajući tako idealnu atmosferu za završetak dana provedenog u zajedništvu i slavlju Uskrsa.

Fotografije: Turistička zajednica općine Baška

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.