Uskrs u Baški nudi pregršt događanja za velike i male

Proslavom Uskrsa već ovog vikenda, u Baški započinje proljetni program koji će se nastaviti do kraja travnja. Idealno je to vrijeme za druženje s obitelji i prijateljima, upoznavanje novih destinacija, izlete u prirodu i aktivnosti na otvorenom.

Naime, bogati program za vikend uključuje edukativnu “Potragu za Uskršnjim zecom” za cijelu obitelj, gastro show i podjelu fritaje sa šparogama, radionicu izrade vjenčića i buketića od mirisnog bilja te prigodni duhovni koncert poznatih opernih pjevača.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za one koje vole outdoor Baška je izvrsna destinacija jer nudi izliku za duge šetnje, istraživanje prirode i mjesta. Tijekom uskršnjeg razdoblja u svojim lutanjima pronaći ćete i velika dekorativna uskršnja jaja te brojne ručno izrađene drvene dekoracije karakteristične za uskrsno vrijeme, a svoj posjet možete obilježiti i na prigodnim proljetnim foto kutcima.

Potraga za Uskršnjim zecom

Edukativna igra za cijelu obitelj na rasporedu je u subotu 16. travnja s početkom u 11 sati. Sudionici zabavne obiteljske avanture naučit će ponešto o povijesti Baške, glagoljaškom pismu, snalaženju u prostoru, ali i osvojiti simpatične nagrade.

Igra ‘Potraga za Uskršnjim zecom’ prilagođena je svim uzrastima, a uključuje najmlađe uz podršku mama, tata, baka, djedova… Timovi se sastoje od dvije do četiri osobe od kojih jedna mora biti odrasla, a pobjednička ekipa je ona koja u najkraćem vremenu prikupi najviše skrivenih točaka i pronađe ‘zeca’.

Uskršnja fritaja u veloj padeli

Istoga dana s početkom u 12:30 sati upriličit će se gastro show i podjela fritaje sa šparogama uz prigodni program. Uz miris mora, centar Baške će u jutarnjim satima mirisati i po ukusnoj fritaji od domaćih šparoga i jaja, koja će se pripremati u veloj padeli. Veselo društvo, kuhinja na otvorenom, uživanje na proljetnom suncu uz čašu Vrbničke žlahtine recept su za opušten i ugodan vikend te proslavu Uskrsa.

Radionica “Mirisi Zlatnog otoka Krka”

Radionica izrade vjenčića i buketića od mirisnog bilja “Mirisi Zlatnog otoka Krka” će vas, kroz ljekovito bilje i voćke koje rastu na otoku Krku, upoznati sa sedam kaštela na otoku Krku. U suradnji s Udrugom “Knezovi Krčki Frankopani” vodit će vas se i podučiti kako se izrađuju predivni buketići i vjenčići od sezonskog cvijeća i bilja.

Uskršnja sveta misa i Četiri stoljeća duhovne glazbe

U nedjelju, na sam blagdan Uskrsa, proslava će započeti u 10:30 sati jutarnjom sv. misom u crkvi sv. Trojice u Baški. Odmah po završetku, mlađa sekcija bašćanskog KD “Šoto”, odjevena u tradicionalne bašćanske nošnje, prisutnima će podijeliti pince kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška.

Druženje u crkvi nastavit će se i u večernjim satima, točnije u 19 sati. Tada će se naime održati prigodni koncert Olge i Bojana Šobera, u pratnji Nade Matošević Orešković na glasoviru, stvarajući tako idealnu atmosferu za završetak dana provedenog u zajedništvu i slavlju Uskrsa.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Fotografije: Turistička zajednica općine Baška

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.