Uskrs u Opatiji: Uživajte u blagdanima u posebnoj atmosferi omiljene destinacije

Provedite čaroban Uskrs u Opatiji, koja blagdane dočekuje u posebnoj atmosferi i uživajte u gastronomskim specijalitetima, opuštanju u vrhunskim spa & wellness centrima, šetnjama jedinstvenim Lungomarem uz oporavak u prirodi.

Uređenjem grada originalnim uskrsnim dekoracijama kreiranim od prirodnih materijala, posebice od grančica maslina opatijskog zaleđa, Turistička zajednica grada Opatije željela je staviti naglasak na buđenje proljeća, koje donosi duge i tople dane, ali i tradicionalne poruke Uskrsa kao blagdana mira i blagosti. Šetnje parkovima, ulicama i šetnicama grada tako ovog Uskrsa postaju posebno iskustvo u „društvu“ brojnih zečića, uskršnjih pisanica i maslinovih grančica. Park sv. Jakova krase originalne uskrsne pisanice, kao i trg na Voloskom, a blagdanski ugođaj naglašavaju i uskršnje čestitke ispisane na više jezika i postavljene u parkovima i uz šetalište Lungomare. U Parku Angiolina opatijske dame dobile su novo ruho, haljine od maslinovih grančica. Centralnu atrakciju predstavlja dosad najveća uskrsna pisanica izrađena od maslinovih grančica i prirodnih materijala, postavljena ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Djevojka s galebom dobila je novu „scenografiju“ pa je tako poznati simbol Opatije i motiv brojnih razglednica, uz kulisu ukrašenu maslinovim grančicama i cvijećem, i dalje omiljeno mjesto za fotografiranje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Uskrs je blagdan mira i ta nas je misao vodila i pri prigodnom uređenju grada. Kroz prirodne materijale za dekoracije u kojima su dominirale grančice maslina opatijskog zaleđa, primjerene blagdanu Uskrsa, željeli smo našim posjetiteljima i sugrađanima biti  atraktivni i drugačiji, kao i odaslati poruku mira svim našim gostima koji tradicionalno Uskrs provode u Opatiji, a ove godine, nažalost, nisu u mogućnosti doći, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, dodavši kako će tijekom uskrsnih blagdana biti otvorena 22 hotela, koja posluju u skladu s epidemiološkim mjerama, i nose službenu oznaku Safe Stay in Croatia koja potvrđuje da je Opatija sigurna destinacija u kojoj je zdravlje gostiju i djelatnika na prvom mjestu.

Iako su epidemiološke mjere onemogućile veća događanja, Opatija će i ovog Uskrsa pružiti jedinstvenu atmosferu i doživljaje svim posjetiteljima. Stoga je i prigodno uređenje grada ujedno i poziv: provedite opuštene dane u prekrasnoj prirodi i šetnjama uz more uživajući u prigodnoj ponudi opatijskih hotelijera i ugostitelja.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije