Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru uz zvuk kubura

Opet će odjekivati pucnjava iz kubura oko Dvora Veliki Tabor. Uskrsni ponedjeljak je, to se već godinama zna, dan kad se u Dvoru Veliki Tabor okupljaju kuburaši iz zapadnoga dijela Hrvatskog zagorja. No, prošle godine bio je potpuni muk, a ove će se, ipak, u skladu s epidemiološkim mjerama, tradicija nastaviti. U vrlo skromnom obliku, ali ipak će odjekivati kubure Velikim Taborom.

Simboličan program Uskrsnog ponedjeljka u Velikom Taboru oko kojeg će na vanjskome prostoru 5. travnja 2021. godine članovi Kuburaškog društva Desinićka kubura zajedno s Taborgradskim oružnikima izvršiti svečano postrojavanje članova u svojim karakterističnim odorama, s kuburama i zastavom. Program započinje u 14:00 sati, a okupljeni kuburaši demonstrirat će i pucanje iz svojih „pištola“. Organizatori ove manifestacije su KD Desinićka kubura Desinić i Dvor Veliki Tabor, MHZ.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Odlučite li, na Uskrsni ponedjeljak, doći na Košnički Hum strogo se pridržavajte mjera zaštite – držite razmak, nosite masku i dezinficirajte ruke, pozivaju organizatori.

Izvor: Visit Zagorje

Naslovna fotografija: FB Veliki Tabor/ Općina Desnić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije