Utrka koja slavi legendarni vlak – vinkovački Orient Express

Rijetko tko nije čuo za kultni roman Agathe Christie “Ubojstvo u Orijent Expressu”. No, znate li da je u toj priči vlak koji je postao poprište ubojstva prolazio baš kroz Vinkovce, tračnicama ravne Slavonije? Taj je vlak nekada davno doista vozi ovdašnjim tračnicama i putovao dalje prema egzotičnim krajevima, a gospođa Christie u stvarnosti je često putovala njime.

Upravo po Orient Expressu nazvana je druga utrka vinkovačke trkačke trilogije koja je započela utrkom Orion.

Utrke kroz povijest najstarijeg grada u Europi

Orient Express trčat će se vinkovačkim gradskim ulicama u subotu 6. svibnja. Start je u centru grada u 17 sati, a dužina dionice je 10 kilometara.

Podizanje startnih paketa je na dan utrke od 16:00, a startni paket uključuje službenu majicu utrke, unikatni startni broj, finišersku medalju, piće okrepe i nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Startnina iznosi 20 eura, a proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada u obje kategorije za prva tri mjesta predviđeno je za 18:30 sati, nakon čega slijedi koncert i nastup DJ-a.

Poslastica za kraj – Valens Victorius

Vinkovačka trkačka trilogija završava trećom utrkom Valens Victorius koja će se trčati 18. lipnja. Radi se o utrci s preprekama, dugoj 4,5 kilometra. Naziv joj je vezan uz bogatu rimsku povijest Vinkovaca, a predstavlja zabavnu, poluadrenalinsku utrku koja svake godine odluči ukupnog pobjednika vinkovačke trilogije.

Ova jedinstvena i veličanstvena utrka u srcu Slavonije puna izazova i zabave održat će se u sklopu Rimskih dana, a kao i svake godine održava se u spomen na tragično poginulog hrvatskog branitelja Nedjeljka Klarića.

Na kraju trilogije se vremena sve tri utrke zbrajaju kako bi se dobilo ukupno vrijeme za svakog natjecatelja i okrunilo one najbrže i najspretnije. Proglašenje ukupnih pobjednika održat će se nakon završene utrke Valens Victorius 18. lipnja 2023. na prostoru Šokačkog stana Vinkovci.

Organizator je Udruga HALFMARATHON TEAM u suradnji sa Sportskom udrugom građana FCT. Prijave, ali i dodatne pojedinosti o trilogiji i predstojećoj utrci Orient Express možete vidjeti OVDJE.

Dođite u Vinkovce, ponos Slavonije i sudjelujte u ovoj jedinstvenoj utrci. Čeka vas grad prožet poviješću koja ga i danas oblikuje, pregršt priča o slavnim likovima koji su tu povijest stvarali, te odlična sportska zabava.

I ne brinite – ovaj Orient Express će svi napustiti živi, zdravi i s vrijednim uspomenama na najstariji grad u Europi.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.