Orion – prva utrka Vinkovačke trilogije savršen je spoj turizma i sporta

Prva u nizu, ujedno i najkraća rekreativna utrka na duge staze u Vinkovcima je utrka Orion. Duga je pet kilometara, a starta u subotu, 26. ožujka, u 11 sati s Trga dr. Franje Tuđmana. Više od 200 rekreativaca iz Slavonije i Hrvatske u pohodu su na prvu medalju Vinkovačke trilogije.

Trči se najljepšim dijelovima ovog slavonskog grada, od središta i pješačke zone, šetališta uz Jezero Banja i obale Bosuta, preko mosta u Genscherovoj ulici do cilja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

///Vinkovačka trilogija potvrđuje kako su Vinkovci sportski grad

Po principu važno je sudjelovati, ovakva sportska događanja potiču građane na brigu o zdravlju uz druženje i zabavu, ali i potvrđuju da za stjecanje dobrih navika poput trčanja, nisu potrebne posebne pripreme i staze.

Prva od tri vinkovačke utrke ime je dobila po Orionu, najstarijem indo-europskom kalendaru pronađenom u Vinkovcima. Original se čuva u Gradskom muzeju Vinkovci, jednoj od najljepših baroknih zgrada u gradu koju vrijedi posjetiti.

Organizatora Oriona, Sportsku udrugu građana FCT – Vinkovci, očekuju još dvije zahtjevnije utrke. 23. travnja na rasporedu je deset kilometara dug Orient Express, a 7. svibnja 4,5 kilometra duga utrka s preponama Valens Victorius.

– Inspiraciju za imena i ovih zahtjevnijih utrka nije bilo teško pronaći. Orient Express, misteriozni vlak u priči Agathe Christie na putu od Istanbula do Pariza prolazio je Vinkovcima. Valens je, uz brata Valentinijana, bio rimski car rođen na području starih Cibala. Tako su se u rimsko doba zvali Vinkovci, inače najstariji grad Europe u kojem život u kontinuitetu teče punih osam tisuća godina. Naša je trilogija sjajan način za otkrivanje lijepih priča ovog grada, savršen je spoj sporta i turizma, pa vas pozivamo da nas već ove subote posjetite, poručuju organizatori.

Fotografije: Dinko Nađ

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.