Uživajte u bajkama, posjetite Ogulinski festival bajki

U Ogulinu danas započinje jedna od najvećih i najmaštovitijih kulturnih manifestacija, Festival bajki koji će se ove godine održati u dva termina. Prvo izdanje traje do nedjelje 13. lipnja, a drugo će se održati u rujnu.

Ogulinski festival bajki je kulturno umjetnička manifestacija koja kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva veliča ime najpoznatije hrvatske spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, rođene Ogulinke. Ogulinske ulice i trgovi poprimaju ruho festivalskih scena i postaju poprište interakcije izvođača i publike, kreativnog stvaralaštva i pozitivne energije.

Neke od najboljih predstava hrvatske umjetničke produkcije, uličnog teatra, pripovijedanje i kreativne radionice potaknut će stvaralaštvo cijele obitelji i svih onih koji bar na tren žele živjeti bajku. Za Bajkoljupce i sve one koji žele uživo doživjeti maštu iz najpoznatijih bajki, ovo će pravi vikend za bijeg iz stvarnosti!

Nakon današnjeg otvaranja možete uživati u predstavama kazališta Mala scena i Šareni svijet Zagreb. U sklopu manifestacije održat će se i brojne radionice, a sudjelovanjem u jednoj od njih možete kući ponijeti vozačku dozvolu za letenje na metli, koju možete dobiti samo u Ogulinu. Tu je i Veseli turnir u tenisu za djecu do devet godina, ali i Bajka o zmajevima radionica izrade i puštanja zmajeva koji će se izrađivati i puštati na jezeru Sabljaci.

Kroz tri dana na programu je i 12 predstava, a svaki dan uživajte na ulicama grada u uličnom teatru. U subotu navečer će biti popularni Bajkoviti PUB KVIZ by Silvije Pleština – treba vrebati jer će se otvoriti prijava za timove.

U nedjelju možete posjetiti Izložbu malih životinjica i izložbu ptica, u organizaciji udruga Krstokljun i Ogulinac. Pripovijedanje svake godine čini okosnicu Ogulinskog festivala bajki, pa će tako biti i ove. Pripremljeni su Susret s Ivanom i Hansom kroz umjetničko pripovijedanje i igru Marijane Mary Mrvoš. Div i sreća pripovijeda Sandra Vukoja, koja ove godine prvi puta prisustvuje festivalu. Tradicionalne gošće su Sabina Gvozdić i Jasna Held, a kao posebna poslastica ove godine Perry Ground stiže iz Amerike. Osim pripovijedanja u Đulinom vrtu u prijepodnevnim i popodnevnim satima svaki dan, novost je pripovijedanje na Kleku, u nedjelju u 12 sati poslušajte bajku Vještica u izvedbi Sabine Gvozdić.

A kako bi odlazak na Klek bio potpun, tu je Hrvatsko planinarsko društvo Klek koji je organizirao vođenu turu iz Ogulina, te poziva sve zainteresirane da se pridruže njihovoj avanturi na kojoj su osigurali i slana iznenađenja. Prijevoz iz Ogulina osiguran za ograničen broj posjetitelja do Bjelskog.

Tradicionalni turistički vlak Karlek kreće 12. lipnja. Karlekom u bajku kreće iz Zagrebas glavnog kolodvora u 9 sati, a dolazak u Ogulin je u 10:39. Povratak iz Ogulina je u 16:45, dolazak u Karlovac 17.45, a u Zagreb GK u 18.33 sati. Promotivna cijena je 25 kuna, a za djecu do šest godina je besplatno.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.