Valentinovo u Opatiji: Posebna atmosfera u mjesecu ljubavi

Proglašena jednim od najromantičnijih mjesta u Europi, Opatija je u veljači idealno odredište za parove. Mjesec ljubavi obilježit će posebna atmosfera, atraktivni programi i prigodne dekoracije koje će osvojiti srca posjetitelja.

opatija
Valentinovo u Opatiji, foto: Nereo Crnić

Nakon čarobnog Adventa i karnevalskog ludila, veljača je u Opatiji u znaku ljubavi. Prekrasni parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje. Romantiku će dodatno naglasiti stotine srca i poruka ljubavi. Posebne lokacije za fotografiranje sačuvat će nezaboravne doživljaje s voljenim osobama. Šetnje perivojima podsjetit će na velike ljubavi koje su u prošlim stoljećima nastajale uz šum valova.

Turizam u Opatiji započeo upravo zahvaljujući ljubavnoj priči

Davne 1844. godine poznatu Villu Angiolinu izgradio je Iginio Scarpa kao spomenik svojoj supruzi. Villa Angiolina je postala simbolom Opatije, ali i početka turizma u Hrvatskoj. Stoga se ove godine, obljetnicom njezine izgradnje, slavi 180 godina turizma u Opatiji – kolijevci hrvatskog turizma.

park svetog jakova
Park svetog Jakova – Valentinovo u Opatiji, foto: Smiljan Prpić

Mjesec ljubavi donosi brojna događanja, a na samo Valentinovo, 14. veljače, za romantičnu atmosferu pobrinut će se Eni Jurišić i Vjeko Ključarić koji će svojim koncertom u Centru Gervais publici prenijeti divne emocije vlastitim skladbama i mnoštvom poznatih ljubavnih balada i evergreena.

///Šetalište Lungomare u Opatiji – omiljeno u svako doba godine

Opatija će parove oduševiti vrhunskom gastronomijom, relaksirajućim tretmanima u suvremenim spa & wellness centrima te jedinstvenim spojem mora i planina, arhitekture i prirodnih ljepota, opuštanja i zabave… Sve to prati i prigodna ponuda opatijskih hotelijera i ugostitelja, koja će trajati čitav mjesec, s naglaskom na vrijeme oko samog blagdana zaljubljenih.

Valentinovo u Opatiji

Turistički portal, European Best Destinations, Opatiju je uvrstio među najromantičnije destinacije u Europi, uz Veneciju, Pariz, Rim, Santorini, Amsterdam, Madeiru, Porto i druge poznate gradove, istaknuvši kako je “ljubav utkana u same temelje Opatije”. Opatija bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama budi osjećaje i inspirira zaljubljene da uživaju u svakom trenutku provedenom zajedno.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.