Velike sportske manifestacije privukle mnoštvo gostiju u Poreč tijekom listopada

Listopad je u Poreču pravi sportski mjesec. Naime, Poreč je do sada već ugostio dva sportska mega događanja – Istria300 i Plava Laguna IRONMAN 70.3.

sportski mjesec u poreču
Istria300, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

Treće izdanje sportske manifestacije Istria300 okupilo je oko 3.000 ambicioznih ljubitelja biciklizma iz čitavog svijeta koji su mogli uživati u  biciklističkim rutama koje prolaze nekim od najljepših istarskih cesta i najspektakularnijim lokacijama. No, utrka Istria300 “samo” je jedno od bitnih događanja ove četverodnevne biciklističke manifestacije. Istria300 Expo zainteresiranima je ponudio sve što biciklistički svijet u ovom trenutku može ponuditi, a uzbudljiva predavanja te poseban obiteljski program, zaokružio je ovu sportsku priču i sjajno je upotpunio.

U listopadu 2023. uspješno je održano drugo izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč. Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, više od 1500 natjecatelja iz 56 zemalja uživalo je u uzbudljivom vikendu obilježenom dobrom atmosferom i sportskim duhom. O popularnosti koju ova utrka zauzima u svijetu triatlona svjedoči podatak kako su kotizacije bile rasprodane tri mjeseca prije natjecanja. Uz provjereno pristupačnu i atraktivnu stazu, odlične uvjete za plivanje i trčanje uz more, svim sportašima i njihovoj pratnji na raspolaganju je bio nezaboravni sportski vikend u Poreču.

sportski mjesec u poreču
Plava Laguna IRONMAN 70.3, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

Poreč je tijekom listopada ugostio i  najveći regionalni sajam i konferenciju o sportu – Sport Fest, okupivši sve koji imaju aktivne veze sa sportom, od sportaša i rekreativaca, proizvođača sportske opreme i hrane, tvrtki i udruga koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

sportski mjesec u poreču
Sport Fest, izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

U vikendu pred nama (subota, 28. listopada) Poreč će ugostiti rekreativno biciklističko događanje  – Epic Rides, čiji smisao nije natjecanje, već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. Ovo sportsko druženje namijenjeno je za sve ljubitelje bicikala, prirode i dobre zabave, bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

poreč

Izvrsni turistički rezultati

Nakon vrlo uspješne turističke sezone, Poreč i je i u posezoni nastavio sa realizacijom odličnih turističkih rezultata te je od 1. do 22. listopada u destinaciji ostvareno 103.000 noćenja, odnosno ostvareno je povećanje od 19% u odnosu na 2022. godinu. Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, s povećanjem od 16%, na drugom mjestu su gosti iz Hrvatske s povećanjem od 16%, na trećem su gosti iz Austrije s povećanjem od čak 24%. Gosti iz susjedne nam Slovenije nalaze se na četvrtom mjestu po ostvarenim noćenjima s povećanjem od 18%. Slijede gosti iz Italije s povećanjem od 22%.

poreč
Izvor fotografije: Turistička zajednica Grada Poreča

Prema kanalima prodaje najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju (ind 116), privatnom smještaju s povećanjem od 29% u odnosu na 2022. godinu, te nekomercijalnom smještaju s povećanjem od 2%. Turistički rezultati govore u prilog produljenju turističke sezone, a to sve zahvaljujući kvalitetnim sadržajima koji su motiv dolaska velikog broja posjetitelja u destinaciju. U prvom redu su to sportske manifestacije koje su u listopadu ostvarile najveći broj noćenja.

///Porečka jesen – najavljena nikad bogatija jesen u Poreču

Zahvaljujući brojnim kvalitetnim eventima Poreč se nametnuo kao top HR destinacija te realizirao više od 100.000 novih noćenja, upravo u pred i posezoni. U Turističkoj zajednici Grada Poreča vesele se nastavku kvalitetnih projekata koji ih očekuju do kraja kalendarske godine.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Poreča

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.