Veliko otkriće matematičara! Udaljenost između Splita i Osijeka je ista u oba smjera

Hrvatski matematičari s jednog našeg uglednog fakulteta matematičkom su jednadžbom došli do “novog” nevjerojatnog otkrića i spoznaje.

Izračunali su i dokazali kako je udaljenost između Splita i Osijeka ista u oba smjera, kao i u slučaju Pule i Vukovara. Da, znam da zvuči nevjerojatno. Udaljenost između Osijeka i Splita je točno 687 kilometara, a da stvar bude bolja ista je udaljenost i u drugom smjeru ako putujete iz Splita do Osijeka. Također, udaljenost između Pule i Vukovara je točno 559 kilometara, kao i u drugom smjeru, ni kilometar više.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kako sam ostao ugodno iznenađen tim otkrićem, odlučio sam prošlo ljeto to i testirati te se sam uvjeriti je li to točno. Krenuo sam iz Vinkovaca prema Puli i nazad, te dva tjedna kasnije putovao sam u Split i nazad. I da, stvarno, udaljenost je ista u oba smjera. Vjerujte mi na riječi, isprobano i testirano na svojoj koži.

Jeste li i vi iznenađeni? 🙂

Ova priča je pisana s ciljem da se promijeni negativna percepcija o Slavoniji. Često na moje pitanje i poziv da posjete Slavoniju sugovornici odgovore: Uf, Slavonija je daleko. Ne, Slavonija nije daleko. Ako gledamo iz Zagreba, prije ćete vremenski stići u Vinkovce ili Osijek, nego u Zadar ili Šibenik. Treba priznati kako je upravo ta negativna percepcija, kako je Slavonija daleko, činjenica – a istu tu percepciju treba promijeniti. I to je cilj ovog članak.

Kada pričamo o kontinentalnom turizmu uvijek jaku bazu čine upravo domaći turisti i zato vas pozivam – posjetite Slavoniju, kao i kontinentalnu Hrvatsku. Da, putujete po svijetu, učite, gledajte, educirajte se, no svakako bi trebali upoznati i svoju Državu. Imamo se čime hvaliti i pokazati. Dapače, vjerujte mi, oduševiti čete se što sve Slavonija nudi i ima. Od brda i dolina, bijelih pješčanih plaža, šetnje lijepim plavim Dunavom, do bogate eno i gastro ponude. I to nije sve…. Imate što raditi minimalno 7 dana u Slavoniji. Nevjerojatne priče i doživljaje skriva i čeka da ih otkrijete.

Cijene su u Slavoniji tijekom cijele godine iste, hoteli i restorani rade tijekom cijele godine i Slavonci stvarno žive i trude se razvijati destinaciju kroz 365 dana u godini. Ako se pitate kada je najbolje vrijeme za posjetiti Slavoniju, najbolji savjet je – uvijek. Svako godišnje doba je jedna nova i drugačija turistička priča, tako da ne možete pogriješiti kad god da dođete.

Moramo malo više poštivati sami sebe, tradiciju, kulturu i identitet… Pozivam Vas, dopustite da Vam se Slavonija predstavi i impresionira vas. I da, stvarno je udaljenost između Splita i Osijeka ista u oba smjera, ako mi ne vjerujete, uvjerite se sami. Izazivam vas 🙂

Dođite, Upoznajte svoju Hrvatsku – Slavonija, Baranja i Srijem vas čekaju otvorenih srca.

Članak se nastavlja ispod oglasa

TZ Vukovarsko-srijemske županije 

TZ Osječko-baranjske županije  

TZ Požeško-slavonske županije 

TZ Brodsko-posavske županije  

TZ Virovitičko-podravske županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.