Via NOTE vas poziva na bijeg iz grada u zelinske vinograde okupane glazbenim notama Beethovena

Vinograd i klasična glazba na neobičan, a ipak tako razumljiv način idu ruku pod ruku. Ono što im je zajedničko je da pružaju spokoj, uživanje i apsolutno prepuštanje. Kad k tome dodate vrhunsko vino, imate idealnu kombinaciju za bijeg iz grada i od užurbane svakodnevice.

Ovog vikenda, u subotu 16. listopada, Via VINO poziva nas na uistinu posebno događanje koje spaja glazbu, vino i hranu u prelijepom krajoliku vinarije Litterarii, smještene u povijesnoj kuriji Nespeš. Smještena u zelinskom prigorju, vinarija Litterarii postat će kulisa događanja Via NOTE, glazbenog i gastronomskog iskustva koje će vas na nekoliko sati odmoriti, opustiti i priuštiti vam druženje popraćeno opojnim notama Beethovena. Atmosferu će obogatiti prigodni zalogaji, kao i izbor vina vinarije Litterarii.

Gosti Via NOTE dobrodošli su od 17 sati, a glazba počinje u 18 sati. Ulaz na sva događanja je ograničen, a za one koji nemaju Covid putovnicu na ulazu će biti organizirano testiranje na Covid koje je uključeno u cijenu ulaznice.

Via VINO, koje organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije, ove vas jeseni vodi vinskim cestama u okolici Zagreba, na manje od sat vremena udaljenosti od grada, gdje možete uživati u spektru boja, vina i okusa. Via VINO okuplja vinarije koje širom otvaraju svoja vrata i poziva na gastronomske te kulturne sadržaje u trajanju od mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenog.

Idealna prilika da u dobrom društvu krenete putem Via VINARIA i bolje upoznate vinske lokacije te ljepote samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika. Posjetite svoju omiljenu vinariju, otkrijte lokalne namirnice ili jednostavno uživajte u prvim sunčanim jesenskim danima uz čašu, i nekoliko, vina s hrvatskim potpisom.

Događanje Via VINO odvija se u sklopu projekta “In Cultura Veritas” kojem je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. “In Cultura Veritas” poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta.

Dopustite da vam okruženje uistinu posebne plemićke kurije u Nespešu iz 1794. godine, gdje se nalazi vinarija Litterarii, priušti vikend u kojem ćete sve otpustiti i pronaći nekoliko sati za čisti hedonizam.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.