Via Slavonija i Baranja – uvjerite se kako nije sve ravno na istoku Hrvatske

Ako do sada još niste proveli odmor u Slavoniji ili Baranji, onda se možda odlučite na taj korak ove godine. Iako nema mora već oko 600.000 godina, istok Hrvatske ima veliki broj zanimljivih sadržaja, ali i bogatu gastronomsku i vinsku ponudu. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije ovih je dana lansirala kampanju “Via Slavonija i Baranja”.

Navedena kampanja poziva domaće goste na otkrivanje doživljaja koji nudi istok Hrvatske. Krilaticom Hedonizam je na istoku, duhovitom kampanjom i vizualom koji prikazuje bogatstvo Slavonije i Baranje, želi se skrenuti pažnju na zanimljiviju ponudu destinacije.

Uz novootvorenu turističku atrakciju smještenu u Parku prirode Kopački ritinterpretacijski centar Tikveš, tu su brojne obiteljske i povijesne vinarije, Državna ergela Đakovo, autentična turistička gospodarstva, divni Osijek i Đakovo, nepregledna polja žita i uljane repice, impresivni krajolici smješteni uz Dunav i Dravu, plemićka ostavština i obilje hedonizma nadohvat ruke.

Protekle dvije godine nas je pandemija korona virusa držala uglavnom unutar granica Hrvatske pa su kontinentalne destinacije bilježile porast posjetitelja. Tako su turističke brojke na istoku Hrvatske gotovo jednake rekordnoj 2019. godini, a tijekom svibnja i lipnja te rujna i listopada ove godine očekuje se i porast posjeta i noćenja u Slavoniji i Baranji.

Upravo je zato na domaće tržište lansirana kampanja “Via Slavonija i Baranja” koja kroz video, audio i print poruke otkriva tek detalj hedonizma koji vas čeka u Osječko-baranjskoj županiji.

Tko je sladak i kada je ljut, ima li kajaka na mirnim vodama i kome je vinograd najdraži grad saznat ćete ako se zaputite na istok Hrvatske. No to nisu jedine tajne koje kriju prekrasni krajolici, bogato kulturno i tradicijsko nasljeđe te nezaboravna gastro i eno ponuda. Slavonci su vam spremni odgovoriti na sva pitanja i udovoljiti svim osjetilima.

Dođite se uvjeriti kako nije sve ravno u Slavoniji i Baranji i kako je bolji kulen na drvu nego ulje na platnu već ovog proljeća. Stoga put pod noge, jer kad dođeš u Baranju, na konju si!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.