Via VINO: Rezervirajte petak i subotu za vinske ceste Zagrebačke županije

Neponovljive lokacije i vinske ceste diljem Zagrebačke županije, pop-up kino u vinogradu i nezaobilazan spoj prigodnih zalogaja i hvaljenih vina, s domaćim potpisom, očekuje vas ovaj vikend na novom izdanju Via VINO festivala u organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Novo izdanje Via VINO festivala posjetitelje poziva na vinske ceste i idilične lokacije diljem Zagrebačke županije. Od povijesne kurije Nespeš, gdje se danas nalazi vinarije Litterarii do šumskog iznenađenja, bajkovite Lugarnice Čardak, posjetitelji će osim u vrhunskim vinima zagrebačkih vinara moći uživati u nagrađenim europskim filmovima i prigodnom izboru jela. Festival počinje ovaj  petak 02. rujna, a trajati će svaki vikend do 17. rujna.

Via VINO počinje u petak 2. rujna u vinariji Voštinić-Klasnić

Smješteni na brdu iznad Ivanić-Grada, vinarija i galerija Voštinić Klasnić okružena je vinogradima i voćnjacima koji se u petak 2. rujna od 19 sati pretvaraju u jednu od najljepših kino pozornica na otvorenom. Vinarija prepoznata po autohtonoj sorti Škrletu, posjetiteljima će ponuditi i prvi pjenušac na bazi Škrleta te izbor bijelih i crnih vina praćenih ukusnom ponudom jela pod palicom restorana Barrel Zagreb.

Via VINO nastavljamo isti vikend, u subotu 3. rujna na Plešivici gdje će Vinogradarska kuća Braje, predstaviti prepoznatljive plešivičke sorte i stilove vina. Ne propustite priliku da naučite više o sorti Portugizac ili kušate pet nat, prirodno pjenušavo vino koje oduševljava. Ponudu vina pratit će i jelovnik vinogradarske kuće Braje uključujući nezaobilazni plešivički copanjek. Festival počinje u 18 sati dok će kino projekcija započeti u 20 sati.

Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme

Kino projekcija je besplatna, a vinari će sve posjetitelje dočekati s čašom vina dobrodošlice. Konzumacija hrane i vina se naplaćuje a obavezna je rezervacija mjesta, zbog ograničenog broja sudionika. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme putem e-maila info@visitzagrebcounty.hr

Fotografije: VK Winery Gallery, izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.