Vikend opuštanje uz snimke koraljnog grebena u Velikom jezeru na Mljetu

Ovo nije vijesti, ali ovo jest turistička priča i to kakva priča! Video priča koju potpisuje Vedran Kunica, a Nacionalni park Mljet na svom Facebooku objavio je ove rijetko viđene snimke koraljnog grebena i sve ljepote života na njemu i oko njega. Ovaj takozvani busenasti koralj inače je mediteranski endem. Srećom ovdje nema ribolovaca pa život buja.

Ova priča stoga ne treba puno riječi. Želimo vam ugodan vikend uz ove snimke Vedrana Kunice kojima Nacionalni park najbolje poziva i najbolje brendira i promovira Mljet.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U Velikom jezeru u NP Mljet nalazi se greben busenastog kamenog koralja (Cladocora caespitosa). Busenasti koralj ili granati zvijezdavac je zadružni kameni koralj iz porodice Faviidae te endem Sredozemnog mora.Greben koralja Cladocora caespitosa u Velikom jezeru rasprostire se na površini od 650 m², na dubini između 4 i 18 metara. Iznimno bogatstvo života na koraljnom grebenu i oko njega pogledajte u videu Vedrana Kunice. Glavna zadaća NP Mljet je očuvanje prirodnih vrijednosti kako bi i buduće generacije mogle uživati u ovakvim prizorima, stoji u opisu posta ovog fascinantnog video zapisa podmorja Mljeta.

Autor videa Vedran Kunica

Bravo za Nacionalni park Mljet i ekipu koja stoji iza video materijala. Nakon ovih snimki vjerujemo kako će se upravo Mljet i Nacionalni park naći za popisu za putovanje mnogih zaljubljenika u podmorje.

Prije par dana objavili su i novi video materijal. Status na društvenim mrežama više nije trebao puno riječi. Svi su ga željno iščekivali jer privukli su zanimanje cijele regije. Uživajte i u drugom videu bogatog podmorja Mljeta…

Autor videa Vedran Kunica

Izvor: Facebook Nacionalni park Mljet

Naslovna fotografija: Nacionalni park Mljet

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.