Vinistra najavljuje En Premieur – 11. premijerno kušanje mladih malvazija u Zagrebu

Vinski znalci i ljubitelji vina okupit će se 13. veljače u zagrebačkom hotelu Esplanade na 11. izdanju kušanja vina En Premieur mladih malvazija u organizaciji udruge vinogradara i vinara Istre, Vinistra.

Udruga Vinistra je prva u Hrvatskoj, prije 13 godina, organizirala atraktivnu manifestaciju En Premieur po uzoru na kušanje novih berbi u vinskoj Francuskoj. Od tada svake godine vlasnici restorana, vinoteka, caffe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari i novinari iščekuju veljaču kako bi uživali u druženju s vinarima i malvazijama nove berbe. Od ovih vina uvijek se mnogo očekuje, jer letvica je podignuta vrlo visoko.

Istarskim vinarima i ove će se godine pridružiti kolege s Kvarnera sa svojim žlahtinama i Bregovite Hrvatske s autohtonim sortama berbe 2022.

Tradicionalno, degustacija je podijeljena u dva dijela, od 13 do 16 sati rezervirana je isključivo za poslovnu publiku, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je kao i svake godine besplatan, no svi koji žele biti dio ove lijepe vinske priče trebaju se prijaviti na službenim stranicama udruge Vinistra.

– Malvazije berbe 2022. iznimnog su potencijala pa će svi oni koji dođu na 11. En Premieur uživati u odličnim mladim vinima. S ovim vinskim događanjem otvorili smo sezonu manifestacija u organizaciji naše udruge među kojima je i domaćinstvo Concours Mondial de Bruxellesa, prestižnog vinskog ocjenjivanja na kojem će se u svibnju u Poreču okupiti više od 350 vinskih ocjenjivača i stručnjaka iz čitavog svijeta, ističe Luka Rossi predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Fotografije: Neven Jurjak/ arhiva Vinistra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.