Vinkovci su pravi grad za otkrivanje, a sada to možete uz pomoć proširene stvarnosti

Prošećite Vinkovcima i doznajte skrivene tajne povijesti grada. U istraživanju pomoći će vam nova aplikacija za proširenu stvarnost “Otkrivanje Vinkovaca”. Za vas ju je pripremila Turistička zajednica grada Vinkovaca u suradnji s Gradskim muzejom Vinkovci, a kreirala tvrtka Equinox XR.

Uz aplikaciju, posjetitelji Vinkovce i njihovu povijest otkrivaju kroz šetnju i odgovore na pitanja iz kviza koji je sadržan u aplikaciji na mobitelu. Svaki točan odgovor donosi jedan segment posude Orion. Kada posjetitelji točno odgovore na sva pitanja ili kompletiraju posudu, dobivaju nagradu koju mogu preuzeti u Turističkoj zajednici grada Vinkovaca.

Kako to točno izgleda možete doznati već u subotu 25. veljače u 11 sati, kada će se upriličiti vođenje gradom uz vodiča koji će vam predstaviti novu aplikaciju.

Otkrivanje Vinkovaca uz virtualnu vodičicu

Ono što prvo morate učiniti je “skinuti” aplikaciju koristeći QR kod kojeg možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice grada Vinkovaca. Nakon toga na lokacijama s karte uključite aplikaciju, odaberete layer “Vinkovci” i pokraj vas će se u virtualnom svijetu pokazati virtualna vodičica.

Popričajte s turističkom vodičicom na način da kliknete na ponuđena pitanja i informacije. Nakon što točno odgovorite na pitanja, dođite po nagradu u Turističku zajednicu grada Vinkovaca.

Upoznajte istaknute Vinkovčane

Osim aplikacije za proširenu stvarnost “Otkrivanje Vinkovaca”, Turistička zajednica grada Vinkovaca za sve posjetitelje Grada na Bosutu pripremila je i audio aplikaciju o istaknutim Vinkovčanima. Doznajte više o Dragutinu Žaniću Karli ili Ivanu Kozarcu, Alojziju Ulmanu i drugima, ukupno njih 18.

Skenirajući QR kod, koji se također može pronaći na web stranici vinkovačke turističke zajednice, posjetitelj može izabrati o kojem Vinkovčaninu želi saznati više (ili pak o svima njima). Ako želi, posjetitelj može posjetiti i lokaciju koja je povezana s autorom. Ova aplikacija realizirana je u suradnji s vinkovačkom tvrtkom Informatika Fortuno d.o.o.

Obje aplikacije pružaju jedan novi pogled na Vinkovce i njihovu povijest. Ono što nekada nije bilo moguće, a to je iz prve ruke u prostoru vidjeti povijest, sada je dostupno.

Zato što čekate? Mobitele u ruke, skinite aplikacije i otkrijte Vinkovce. Ako kojim slučajem aplikacija “Otkrivanje Vinkovaca” nije kompatibilna s vašim mobitelom, nema veze. U subotu u 11 sati otkrijte Vinkovce uz stručno vođenje turističke vodičice Tihane koja će vam uz pomoć virtualne vodičice Vinke objasniti zašto su Vinkovci i ovaj prostor toliko posebni.

Naslovna fotografija: Screenshot “Otkrivanje Vinkovaca”

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.