Više od dva milijuna noćenja ostvareno proteklog vikenda u Hrvatskoj

Prema prvim preliminarnim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je od 1. do 16. kolovoza ostvareno oko 1,8 milijun dolazaka i 12,9 milijuna noćenja, što je gotovo 70% lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Pritom je najviše noćenja ostvareno u Istri (3,2 milijuna noćenja), na Kvarneru (2,6 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj (2,4 milijuna noćenja), Zadarskoj (2,3 milijuna noćenja), Šibensko-kninskoj (1 milijun noćenja), Dubrovačko-neretvanskoj (716 tisuća) i Ličko-senjskoj županiji (475 tisuća).

U dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je turističkih dolazaka ostvareno s tržišta Njemačke, njih oko 392 tisuće što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 1%. Zatim slijedi domaće tržište s kojeg je ostvareno 294 tisuće dolazaka što predstavlja rast od 22% u odnosu na isti period lani, tržište Slovenije s kojeg je ostvarena 221 tisuća dolazaka, što predstavlja rast od 6% te tržište Poljske s kojeg je ostvareno 193 tisuće dolazaka što predstavlja rast od 9% u odnosu na isto razdoblje lani. Nakon Poljske slijedi Češka sa 111 tisuća dolazaka (94% lanjskog rezultata) te Austrija s približno 97 tisuća dolazaka (55% lanjskog rezultata).

Članak se nastavlja ispod oglasa

Gledajući po destinacijama, u dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je dolazaka ostvareno u Rovinju, Poreču, Splitu, Medulinu, Crikvenici, Dubrovniku, Umagu, Zadru, Puli i Novalji. Još možemo naglasiti kako je Poreč s jučerašnjim danom 16. kolovoza ostvario milijun turističkih noćenja. Najbrojniji su tradicionalno turisti iz Njemačke s učešćem od 36%, a najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju, ukupno 27%.
 
Dodajmo kako je tijekom posljednjeg vikenda, od 14. do 16. kolovoza, u Hrvatskoj ostvareno više od 312 tisuća dolazaka i gotovo 2,2 milijuna noćenja.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica grada Rovinja

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.