“Vivodina Wine and Walk” premijerno u Karlovačkoj županiji

Vinoljupci i svi zaljubljenici u prirodu moći će u subotu 17. travnja 2021., uz poštivanje epidemioloških mjera, razveseliti svoje nepce te uživati u prekrasnim vivodinskim obroncima u samom Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Turističko rekreativna manifestacija Vivodina Wine and Walk po prvi puta će se održati u Karlovačkoj županiji i odlična je prilika za upoznavanje vinogradarskog kraja te lokalne eno-gastronomije. Sve sudionike očekuje veliki izbor kvalitetnih i vrhunskih vina kao i uživanje u slikovitom krajoliku parka prirode.

Sudionici ovogodišnje manifestacije Vivodina Wine and Walk imat će priliku posjetiti osam vinarija kroz šetnju od šest sati tijekom kojih će moći uživati u svim delicijama vivodinskog kraja. Na svakom od punktova dočekat će ih domaćin te će moći kušati najbolja vina i otkriti tajne vivodinske kapljice od vlasnika vinskih podruma. Organizatori će se svakako potruditi da sudionike na određenim punktovima dočekaju s dodatnim ugodnim iznenađenjima, a posebice za one koji prvi puta dolaze na Vivodinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Početak šetnje kreće od vinarskog podruma Josipa Vrbaneka uz samu rijeku Kupu te se kreće uzbrdo do centra Vivodine dok je druga polovica šetnje laganog intenziteta i u potpunosti se kreće nizbrdo. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a prati i dionicu na kojoj će se tjedan dana kasnije voziti World Rally Championship.

Prijave za Vivodina Wine and Walk kreću 25. ožujka kada će svi zainteresirani sudionici moći osigurati svoje mjesto isključivo online putem. Startne pakete sudionici mogu rezervirati putem Facebook stranice Visit Karlovac County, a uključuju staklenu personaliziranu čašu, startni broj za besplatne konzumacije vina, kartu s označenim okrepnim stanicama, bonove za ručak i okrjepu na vinskim postajama, bocu vode te vođeni obilazak od strane stručnih vodiča. Okupljanje, preuzimanje bonova i startnih paketa je 17. travnja u 9 sati u Obrežu Vivodinskom.

Iz Turističke zajednice Karlovačke županije pozivaju sve zainteresirane da osiguraju svoje mjesto za nezaboravno druženje, bilo u krugu obitelji ili svojih prijatelja. Organizatori ove manifestacije su Atletski klub Maraton 2000, Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj uz podršku destinacijskih partnera Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice područja Kupa te Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.