Vivodina Wine & Walk Weekend, 17. i 18. travnja u Karlovačkoj županiji

“Vivodina Wine & Walk Weekend” turističko je događanje koje će se po prvi puta održati na području Karlovačke županije, a cilj mu je upoznavanje Vivodinskog vinogradskog područja i uživanje u degustaciji brojnih kvalitetnih vina i lokalnih delicija.

Sudionici događanja moći će posjetiti osam poznatih vinarija. Početak šetnje kreće od vinarskog podruma Josipa Vrbaneka uz samu rijeku Kupu te se kreće uzbrdo do centra Vivodine. Druga polovica šetnje je laganog intenziteta i u potpunosti se kreće nizbrdo. Kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde i prekrasna mjesta vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a prati i dionicu na kojoj će se tjedan dana kasnije voziti World Rally Championship.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin istaknula je kako je cilj Karlovačke županije potaknuti različite turističke atrakcije i događanja koji će se događati tijekom cijele godine i na cijelom području županije, što će potaknuti dolazak i boravak kako domaćih tako i stranih turista.

Direktor Turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak napomenuo je kako je zbog velikog interesa događanje produženo na dva dana, iako je prvotno bilo planiran samo jedan dan. Također, ističe kako su zbog najave Vivodinskog događanja, više od polovice raspoloživih smještajnih kapaciteta šireg Ozaljskog i Vivodinskog područja popunjeni što je vrlo pozitivan pokazatelj dobro organizirane manifestacije.

Direktor Turističke zajednice područja Toni Šarić istaknuo je kako je navedeno događanje izvrsna promocije lokalnog vinogradarstva te Ozaljsko-Vivodinske vinske ceste.

Startni paketi osigurani za sudionike uključuju staklenu personaliziranu čašu, startni broj za besplatne konzumacije vina, kartu s označenim okrjepnim stanicama, bonove za ručak i okrjepu na vinskim postajama, bocu vode te vođeni obilazak od strane stručnih vodiča.

Više informaciji o Vivodina Wine & Walk Weekendu možete saznati na stranicama Turističke zajednice Karlovačke županije ili na POVEZNICI.

Izvor: Karlovačka županija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.