Volite mace? Onda ćete obožavati Vrsar!

Vrsar, pitoreskni ribarski i turistički grad duge i bogate povijesti, mjesto je koje posjeduje jedinstvenu, mirnu ljepotu. Omiljeno je odredište i onima koji su u porazi za mirom, opuštanjem i prelijepim krajobrazima, kao i onima koji su u potrazi za uzbuđenjima na mnogobrojnim biciklističkim i pješačkim stazama u blizini. Mogućnosti su mnogobrojne i raznolike – od paraglidinga i panoramskih letova sportskim avionima, ronjenja i trekinga, do uživanja u kulturnim znamenitostima poput Parka skulptura Dušana Džamonje, pa do uranjanja u bogatu povijest grada i njegove okolice koja seže daleko u prošlost. Vrsar obiluje pričama o dinosaurima, zavodniku Casanovi i svecima isposnicima, kao i prekrasnom netaknutom prirodom koja buja u blagodati blage mediteranske klime.

Nasuprot grada rasprostire se arhipelag od 18 nenaseljenih otoka, što u spoju s 220 vezova u marini, ovo područje čini rajem za jedriličare. Marina Vrsar smještena je nadomak grada, pa svojim gostima nudi sve mnogobrojne atrakcije i događanja u gradu.

No vrsarska marina posebna je još po nečemu – ona je dom velikom broju slobodnoživućih mačaka. Tim marinskim macama je kroz zajedničku inicijativu grada Vrsara, marine Vrsar i udruge Betterlife4cats Marina Vrsar iz Austrije izrađeno jedno od najljepših hranilišta u Hrvatskoj koje je postalo prava turistička atrakcija.

Kako bi mačke koje tu žive bile što bolje zbrinute, u marini su postavljene prekrasno dizajnirane kućice koje im pružaju zaklon od kiše i hladnoće, pa ne moraju spavati na brodovima, a služe i kao stanica za hranjenje. Time im se također osigurava sigurnost jer ih se ne hrani na mjestima koja nisu za to predviđena. Inicijativa za bolji život mačaka u Marini Vrsar pobrinula se i za to da je slobodnoživuće mačke koje ondje obitavaju kastrirao, cijepio i pregledao veterinar.

Ovo super-cool hranilište primjer je izvrsne ideje od koje koristi imaju i dvonožni i četveronožni stanovnici grada, a posjetiteljima na najljepši mogući način oslikava duh prekrasnog Vrsara.

Foto: TZ Vrsar i Mirsad Mujkanović, Naslovna fotografija: Igor Zirojević, izvor: istra.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.