Jesen u Vukovaru bit će u znaku 16. Vukovarskog etno sajma

Posljednji vikend u rujnu u Vukovaru je već tradicionalno rezerviran za Vukovarski etno sajam – sajam tradicijskih i umjetničkih obrta, rukotvorina i antikviteta, proizvođača hrane i pića.

vukovar sajam
Izvor fotografije: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

Na sajmu svoje proizvode, uz bogat popratni i kulturno-umjetnički program, izlažu proizvođači s područja cijele Hrvatske. Ovdje ćete pronaći ručno rađene suvenire, odjevne predmete, predmete od pruća, domaći med, kupinovo vino, proizvode od aronije i buče, začinsku papriku, vrhunska vina, sapune domaće izrade i još puno toga.

Proteklih 15 godina sajam je rastao, razvijao se, dobivao nove sadržaje, sajmu su se priključili novi partneri… Organizirale su se uvijek nove i maštovite radionice, a 2018. godine ova je manifestacija postala ponosni nositelj posebnog priznanja za promociju tradicijskih proizvoda na natječaju za Suncokret ruralnog turizma u kategoriji ruralno-turističkih manifestacija.

vukovarski etno sajam
Foto: Marko Balaži

Vukovarski etno sajam od 22. do 24. rujna 2023.

Od 22. do 24. rujna 2023. na središnjem gradskom trgu posjetitelji će imati priliku uživati u blagodatima jeseni, prigodno uređenim prostorima, u raznovrsnom programu i ponudi naših malih proizvođača, OPG-a i obrtnika.

lepinjice, poderane gaće, langošice
Foto: Marko Džavić

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma Udruga turističkih vodiča grada Vukovara i ove godine organizira besplatno kostimirano turističko vođenje za posjetitelje. Polazak je u nedjelju u 17 sati u centru grada kod Grand hotela.

Osim sajamske ponude izložbeno-prodajnog karaktera, s Udrugom Nijemaca i Austrijanaca Vukovar te Lions klubom Vukovar, uživat ćete u izvedbama njemačkih folklornih skupina i degustirati pivo na Vukovar Oktoberfestu. Udruženje obrtnika Vukovar posjetiteljima će kroz svoju tradicionalnu gastro-manifestaciju omogućiti da “okuse” Hrvatsku.

šaran na rašljama
Foto: Marko Balaži

Osim okusa i mirisa autohtonih hrvatskih jela pažnju će plijeniti i ljepota hrvatskih narodnih običaja. Za to šarenilo i živost pobrinut će se kulturno-umjetničko društvo Kolo iz Vukovara na svom godišnjem koncertu prvog dana manifestacije. S druge pak strane Tamburaški sastav Allegro prepoznatljivim će slavonskim zvukovima zatvoriti ovogodišnji Etno sajam. Da dobre glazbe bude po svačijem ukusu pobrinut će se i rock sastav Subkultura u petak i Tiho Orlić svojim velikim koncertom u subotu navečer.

bećarac u vukovaru
Izvor fotografije: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

Šarenilo boja, mirisa i okusa ovdje se spaja u vukovarsku jesensku čaroliju koju 16. put zaredom organizira Turistička zajednica grada Vukovara uz podršku Grada Vukovara, a u suradnji s brojnim partnerima i suradnicima.

kukuruzi ukras
Foto: Marko Džavić

Stoga vikend od 22. do 24. rujna rezervirajte za Vukovar, koji vam uvijek ponudi više no što očekujete.

///Vukovar – gdje Dunav ljubi nebo

Izvor fotografija: Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.