Wine, olive & heritage festival na Hvaru spaja se s međunarodnim Festivalom mladih Mediterana

Drugo izdanje Wine, olive & heritage festival održat će se u Jelsi na otoku Hvaru od 24. do 27. lipnja, a istodobno se održava međunarodni online Festival mladih građanki i građana Mediterana –  AJCM (Atelier des Jeunes Citoyens et Citoyennes de la Méditerranée) na kojem će prvi put sudjelovati općina Jelsa kao predstavnica hrvatskoga kruga FACM (Fondacije građana i građanki Mediterana). 

AJCM je mreža mladih Mediterana koja nudi prostor za dijalog i građansku suradnju mladima u više od 14 zemalja, putem radionica, „talk show“ formata, digitalnih, internacionalnih i lokalnih aktivnosti s temama okoliša, jednakih mogućnosti i mobilnosti. AJCM je također skupina pokreta, udruga i javnih tijela koja dijele isti cilj: promicanje i pozivanje uključivanja građana u Mediteran. AJCM postoji od  2014. godine od kada mladi predlažu i ističu inicijative za zajedničko djelovanje kako bi promijenili stvari (i stvarnost) oko sebe. Te aktivnosti uključuju vrijednosti poput solidarnosti i razmjene iskustava, a nakon festivala se prezentiraju donositeljima javnih odluka s kojima AJCM surađuje kako bi se stvorio novi model predstavničkih tijela mladih. Jelsa će se predstaviti u okviru online radionice Mediteranski storytelling te će tako međunarodni festival ući u ovogodišnji „online“ dio programa jelšanskog festivala vina, maslina i nasljeđa.

Drugi Wine, olive & heritage festival Festival započinje u četvrtak 24. lipnja organiziranim tematskim obilaskom Zastražišća, te posjetom lokalnim OPG-ovima dok je za ljubitelje cikloturizma organizirana biciklistička tura središnjim dijelom otoka Hvara, tematski vezana uz vinogorje otoka Hvara. Posebno zanimljivo biti će u jelšanskom parku gdje se održava Gastro show ugostitelja s otoka Hvara uz raznovrsne hvarske specijalitete te prezentacija otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitog bilja s otoka Hvara. U petak i subotu, 25. i 26. lipnja, organizirani su tematski obilasci najpoznatijih hvarskih vinara i uljara s degustacijama ovih zlatnih delicija najsunčanijeg otoka.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.