Wine picnic – novi hedonistički event u Baranji pod geslom “Oaza dobrih okusa”

spot_img

Sredinom sljedećeg mjeseca, točnije 13. travnja u vinskoj prijestolnici Baranje – pitoresknom i uvijek prelijepom Zmajevcu održava se po prvi puta ultimativni hedonistički event pod nazivom Wine picnic.

wine picnic u baranji

Kako i samo ime govori, riječ je o vinskom pikniku, a on se zbiva u vinskoj prijestolnici regije čiji naziv u izvorniku, na mađarskom jeziku glasi “Majka vina”. Naglasak će naravno, kako i samo ime sugerira biti na vinu – tom dionizijskom nektaru i najplemenitijem piću kojeg je čovjek proizveo, ali također neće nedostajati niti ostalih mirisa i okusa Baranje. To fino baranjsko vino će se sljubljivati sa probranim delicijama, a kao nadogradnja i zaokruživanje cijelog hedonističkog ugođaja tu će biti i glazbeni, zabavni i edukativni sadržaji.

Zmajevac je poprište brojnih događanja koje posjećuju svi oni kojima je stalo do užitka življenja, a novina kod Vinskog piknika jest to što se on održava na lokaciji dosad nepoznatoj velikoj većini posjetitelja koji su dosad Baranjsku vinsku prijestolnicu upoznavali kroz Vinski maraton i slične manifestacije. Mjesto zbivanja Vinskog piknika je kuća za odmor i rekreaciju Baranjska čarolija.

vinski maraton u zmajevcu 2023.

Punoljetni zmajevački Vinski maraton

To je službeni naziv mjesta održavanja Vinskog piknika, ali odmah u startu treba naglasiti da je Baranjska čarolija puno više od same kuće. Riječ je o pravom imanju koje osim same kuće za odmor posjeduje i natkrivenu vanjsku sjenicu, te zelenu površinu veličine dva hektara sa sjenicama, ljuljačkama, trampolinom, visećom kuglanom… Sredinom travnja proljetni cvat voćaka biti će u punom naponu što će cijelom događaju dati (i) dodatnu vizualnu atraktivnost.

baranjska čarolija
Izvor fotografije: Mario Jukić

U Baranjskoj čaroliji se može zaigrati i golf, jer to imanje jest nekoć primarno i rađeno za tu svrhu. Ovo imanje se ne nalazi niti u jednom od dva (najpoznatija) baranjska surduka, a niti u Ružinoj ulici, već na adresi Vašarište 11, na krajnjem sjeveroistoku Zmajevca. Ondje se nalazi i prostran automobilski parking, a za sve one koji žele bezbrižno uživati u vinu i njegovim čarima biti će osiguran i autobusni prijevoz na relaciji Osijek – Zmajevac.

Na Wine picnicu svoje uratke predstaviti će vinari iz oba dijela Baranje, pa će tako u startu ovaj event sa gostujućim vinarima iz Mađarske imati i međunarodni karakter. Za one koji (još uvijek) ne znaju dio Baranje koji se danas nalazi u Hrvatskoj samo je manji dio i čini jednu petinu nekad jedinstvene povijesne regije Baranja na čijem se grbu između ostaloga nalazi i gigantski grozd.

baranjska čarolija
Izvor fotografije: Mario Jukić

Zašto rosé u hrvatskom dijelu Baranje jest već standardno polusladak, a u mađarskom dijelu mora biti “suh kao kost”? i slična pitanja posjetitelji travanjskog baranjskog vinskog piknika moći će postavljati izravno samim vinarima i saznati u neposrednom razgovoru sve ono što ih zanima o vinima koje kušaju. Također uživo, pred njihovim očima spravljati će se i delicije koje će blagovati – live cooking show na baranjski način. Ovo premijerno, izdanje Baranjskog vinskog piknika tek je prvo u nizu. Wine picnic će se održavati periodično, u podjednakim vremenskim intervalima dok god to meteo uvjeti budu omogućavali, otprilike do Vinskog maratona, a svaki Vinski piknik imati će neki poseban tematski naglasak.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.