Zadarski arhipelag među najboljim svjetskim lokacijama za veslanje na dasci (SUP)

Jedan od vodećih svjetskih brand turističkih vodiča Lonely Planet u svom najnovijem članku uvrstio je zadarski arhipelag među najbolje svjetske lokacija za SUP, odnosno veslanje na dasci.

U konkurenciji se našlo devet potpuno različitih destinacija za svačiji ukus. Izdvojene su vožnje rijekom kroz oštro isklesane kanjone, ležerno veslanje kroz netaknute prašume, osamljene plaže ili tropske lagune…

Članak se nastavlja ispod oglasa

Odredišta za veslanje na dasci, kako se navodi u članku, obećavaju epske avanture i novu perspektivu koje samo SUP može pružiti. Uostalom, SUP se pokazao ne samo kao jedan od najbrže rastućih sportova na svijetu, već i kao meditativni način istraživanja.

Malo je mjesta u Europi tako idealno smješteno za veslanje kao što je hrvatski zadarski arhipelag, jedna od najgušćih otočnih skupina na Jadranu. Smješteni uz obalu povijesnog grada Zadra, ovi većinom nenaseljeni otoci nude potpuni predah od turističkih dijelova južnijeg dijela dalmatinske obale. Na putovanju veslate pokraj netaknutih uvala, izoliranih ribarskih sela i jezivih špilja prije nego što dan završite s tradicionalnim jelima koja se temelje na lokalno uzgojenim i ubranim proizvodima, navodi se u tekstu Lonely Planeta.

Uz zadarski arhipelag, kao najbolje svjetske lokacije za veslanje na dasci još se navode:

  • Great Bear Rainforest, Kanada
  • Kratie, Kambodža
  • Southwater Caye, Belize
  • Costa Verde, Brazil
  • Cornwall, Engleska
  • New Mexico, SAD
  • Kenmare Bay, Irska
  • Utah, SAD

Svih devet destinacija koje je Lonely Planet izdvojio kao najbolje za veslanje na dasci pogledajte na POVEZNICI.

Naslovna fotografija: Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.