Zagreb Tourfilm Festival: veseli sve veći broj hrvatskih turističkih filmova

Deveti Međunarodni festival turističkog filma Zagreb Tourfilm festival, ove godine nije održan na uobičajen način. Festival, koji je punopravni član CIFFT-e, Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, nije okupio brojne goste iz zemlje i svijeta, nego je zbog situacije s korona virusom, održan bez publike i klasičnih filmskih projekcija.

Publika je filmove iz službene konkurencije imala prigodu vidjeti online, putem društvenih mreža. Na isti način gledatelji su mogli pratiti i ceremoniju proglašenja pobjednika, a nagrade će se uručiti naknadno.

John Driedonks iz Nizozemske bio je predsjednik stručnog žirija koji je nagradu za najbolji film festivala – Grand Prix dodijelio je španjolskom filmu Magic Cordoba.

U konkurenciji je bilo i više hrvatskih filmova koji su osvojili značajne nagrade. Drugu nagradu u konkurenciji The Best Tourist Destination-Country odnio je film Hrvatske turističke zajednice CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION. Prvo mjesto u kategoriji The Best Tourist Destination-City pripalo je filmu RIJEKA I MISS YOU Turističke zajednice grada Rijeke, dok je treći bio film KAŠTELA – SEVEN REASONS TO VISIT Turističke zajednice Kaštela.

I u kategoriji The Best Croatian Film Tourism Destination-City prvo mjesto pripalo je filmu TZ grada Rijeke, slijedi Kaštela, a treći je bio film ZAGREB LOVES YOU Turističke zajednice grada Zagreba. U konkurenciji The Best Croatian Film Tourism Destination–Region najbolji je film CENTRAL DALMATIA  – A DREAM WAITING FOR YOU Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a drugi RAB ISLAND “The Another side” full of Experience.

Sve veći broj prijavljenih hrvatskih turističkih filmova posebno veseli organizatore festivala, jer to i jest cilj samog festivala – posebno nagraditi filmove koji promoviraju Hrvatsku kao turističku destinaciju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.