ART&TUR: četiri hrvatska promotivna filma u završnici filmskog festivala u Portugalu, svoj glas možete dati i vi

U konkurenciji za nagradu Međunarodnog festivala turističkog filma ART&TUR u Portu našli su se filmovi iz cijeloga svijeta, a u završnicu su se plasirala čak četiri turistička filma iz Hrvatske. Radi se o filmovima koji su već nagrađivani na festivalima diljem svijeta, a završnica portugalskog festivala samo je potvrda njihove kvalitete. Za četiri hrvatska predstavnika možete glasati i vi prateći ovu poveznicu.

Croatia Your Next Filming Destination

Film nastao u suradnji Hrvatske turističke zajednice i producentske kuće Balduči poziva filmsku industriju da izabere Hrvatsku kao svoju destinaciju za snimanje filmova. Ovaj promo film već je osvajao nagrade na međunarodnim festivalima.

Zagreb Loves You

Višestruko nagrađivani promotivni film Turističke zajednice grada Zagreba “Zagreb Loves You” nešto je drugačiji. Naime, za razliku od uobičajenih turističkih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje su Zagrepčani proživjeli 22. ožujka, kada je grad pogodio razoran potres.

Rijeka – I miss you

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film “Rijeka – I miss you”, također je nagrađen na nekoliko međunarodnih festivala. Filmom se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija.

Dubrovnik – Safe Vacation

U animiranom film Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika vitez Orlando gledatelje odvodi u 1377. godinu. Tada je naime u Dubrovniku začeta ideja karantene kao načina borbe protiv raznih epidemija.

Međunarodni turistički filmski festival ART&TUR održat će se od 20. do 23. listopada, kada će biti proglašeni pobjednici u svim kategorijama. Ponavljamo kako svoj glas možete dati i vi ako posjetite stranicu Festivala.

Naslovna fotografija: Screenshot Croatia Your Next Filming Destination

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.