Zagrebačka županija poduzetnicima u turizmu daje milijun kuna za bazene, wellness i rekreacijske sadržaje

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Do 70.000 kuna bespovratno daje se za bazene, wellness, sportske i rekreacijske sadržaje. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju za obnovu i opremanje smještajnih jedinica te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti subjekti malog gospodarstva koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge i ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput kuća za odmor, hostela, planinarskih i lovačkih domova itd.

Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnik može dobiti iznosi do 70.000 kuna odnosno do 60% prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75.000 kuna.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine pokrenula dvije kampanje – “Odmor nikad bliže” i “Around Zagreb” kako bi privukla domaće goste. U teškoj turističkoj godini ipak se bilježe dobri rezultati. U smještajnim objektima boravilo je 11% više domaćih gostiju, a pandemija je otvorila neke nove prilike za iznajmljivače, jer je naglasak bio na kućama za odmor kao epidemiološki najprihvatljivijim oblikom smještaja, rekla je direktorica turističke zajednice Ivana Alilović i dodala:

– Konstantno radimo na podizanju turističkih potencijala i obogaćenju turističke ponude, a koju treba pratiti i dizanje kvalitete smještajnih kapaciteta te dodatna ponuda ugostiteljskih sadržaja. Vjerujem kako će interes biti velik na području Zagrebačke županije razvijene su vrlo ozbiljne poduzetničke priče, a razvijaju se i nove inicijative kroz bojne turističke potencijale. Zaokružujemo ponudu i brendiramo cijelu regiju na jedan inovativan način kako bismo povezali sve dionike i stvorili cjelovitu priču. Rezultati su već vidljivi, a ova sredstva daju priliku našim poduzetnicima da dodatno podignu kvalitetu svojih proizvoda i usluga i oni će to zasigurno znati dobri iskoristiti i usmjeriti u projekte koji će dizati cijelu destinaciju. Potencijal imamo, projekti su u tijeku i ovo je odlična vijest za naše poduzetniku u turizmu i za nas koji radimo na promociji i podrška smo cijelom sektoru, naglašava Alilović dodajući kako je Turistička zajednica svima na raspolaganju za više informacija.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije