Zagrebačka županija poduzetnicima u turizmu daje milijun kuna za bazene, wellness i rekreacijske sadržaje

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Do 70.000 kuna bespovratno daje se za bazene, wellness, sportske i rekreacijske sadržaje. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju za obnovu i opremanje smještajnih jedinica te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti subjekti malog gospodarstva koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge i ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput kuća za odmor, hostela, planinarskih i lovačkih domova itd.

Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnik može dobiti iznosi do 70.000 kuna odnosno do 60% prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75.000 kuna.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine pokrenula dvije kampanje – “Odmor nikad bliže” i “Around Zagreb” kako bi privukla domaće goste. U teškoj turističkoj godini ipak se bilježe dobri rezultati. U smještajnim objektima boravilo je 11% više domaćih gostiju, a pandemija je otvorila neke nove prilike za iznajmljivače, jer je naglasak bio na kućama za odmor kao epidemiološki najprihvatljivijim oblikom smještaja, rekla je direktorica turističke zajednice Ivana Alilović i dodala:

– Konstantno radimo na podizanju turističkih potencijala i obogaćenju turističke ponude, a koju treba pratiti i dizanje kvalitete smještajnih kapaciteta te dodatna ponuda ugostiteljskih sadržaja. Vjerujem kako će interes biti velik na području Zagrebačke županije razvijene su vrlo ozbiljne poduzetničke priče, a razvijaju se i nove inicijative kroz bojne turističke potencijale. Zaokružujemo ponudu i brendiramo cijelu regiju na jedan inovativan način kako bismo povezali sve dionike i stvorili cjelovitu priču. Rezultati su već vidljivi, a ova sredstva daju priliku našim poduzetnicima da dodatno podignu kvalitetu svojih proizvoda i usluga i oni će to zasigurno znati dobri iskoristiti i usmjeriti u projekte koji će dizati cijelu destinaciju. Potencijal imamo, projekti su u tijeku i ovo je odlična vijest za naše poduzetniku u turizmu i za nas koji radimo na promociji i podrška smo cijelom sektoru, naglašava Alilović dodajući kako je Turistička zajednica svima na raspolaganju za više informacija.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.