Zalazak u vinogradu – posjetitelji uživali svim čulima

U vinogradima pred vinskim hotelom “Stupnički Dvori” održan je “Zalazak & koncert u vinogradu”. Organizatori su bili Turistička zajednica Meridiana Slavonica i Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Na području Meridiane Slavonice, u tri općine: Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela, nalaze se obronci Dilj gore. U njenim brdima uspijevaju vrhunska vina jer je položaj idealan za uzgoj vinove loze.

Manifestacija je započela vinskom radionicom “Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja”. Na radionici je Marija Vukelić predstavila vina sa stupničkih brda vinarija Galić, Jurković, Vinković, Vučković, Aladrović i Grozdanović. Polaznici radionice bili su iznimno zadovoljni kvalitetom i raznim vrstama vina, od pjenušavih do mirnih, suhih do polusuhih, mladih i odležanih, bijelih, ružičastih, crvenih. Najvažnija sorta vinogorja je graševina, a uz nju se uzgajaju i chardonnay, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot.

Nakon radionice posjetitelji su mogli kušati vina navedenih vinarija na izlagačkim mjestima, tik uz vinograd gdje je održan koncert poznatog hrvatskog jazz sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Autentičan zvuk hrvatskog jazza u zelenilu stupničkih vinograda uz čašu vina – stvorio je jedinstven doživljaj u kojemu su uživali svi posjetitelji, domaći i strani, koji su upravo zbog ovoga događaja došli u Brodski Stupnik.

Posjetitelji su svoj doživljaj zabilježili i fotografijama te tako sudjelovali na foto nagradnom natječaju “Zalazak u vinogradu”. Sve fotografije su objavljene na Facebook događaju na stranici Meridana Slavonica, s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica. Pred sam kraj događaja odabrana je najljepša fotografija, a nagradu, romantičnu večeru za dvoje, osvojila je Livia Maduna. Na završetku manifestacije, Mateja Pejanović direktorica turističke zajednice Meridana Slavonica, zahvalila je svima na dolasku te obećala još sličnih, zanimljivih događaja kojima će turiste privući u ovaj prelijepi, još neistražani kraj.

Izvor i fotografije: Turistička zajednica Brodsko-posavske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.