Zamislite si doručak u vinogradu … i sad još zamislite pjenušac… Ne nije san, u subotu idemo u Ilok!

Ove subote u Iloku se održava Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu, prvi u Srijemu, a već treći u Hrvatskoj, nakon zagorskoga „Chez Ines“ i plešivičkoga „Chez Suzy“. Na vama je da brzo rezervirate svoj dolazak jer to možete još samo danas. I sve što trebate je ponijeti dekicu i prepustiti se uživanju svim čulima na Istoku Hrvatske u biseru ovog kraja romantičnom i neodoljivom Iloku.

Ilok je, ako niste znal,i drugi najsunčaniji grad u Hrvatskoj, odmah iza Hvara. Domaći vinari tvrde kako upravo Ilok, najstočniji hrvatski grad, ima isti broj sunčanih sati kao Hvar. Upravo zbog toliko sunčanih dana traminac u Iloku je opojno sladak te ga piju i na kraljevskom dvoru. Ilok ima i plažu, na lijepom plavom Dunavu. No ono po čemu je Ilok nadaleko poznat su vina i to vrhunska.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Pjenušavi doručci, u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb i uz podršku županijskih TZ, promoviraju pjenušce dovodeći goste i ljubitelje  na destinaciju gdje vina nastaju. Pjenušavi srijemski doručak održat će se ovu subotu 04. srpnja u 10 sati u vinogradima PAPAK, na Radošu što je zapravo najistočnija točka Lijepe naše.

Pjenušavi srijemski doručak u jednom doživljaju spaja ugođaj neposrednog doticaja s prirodom, ugođaj okusa i mirisa vina i doživljaj autohtone, domaće hrane koju su naši vinogradari jeli desetljećima unazad. Hrana i vino ljube se na puno načina, a ovdje su sljubljeni neposredno u doticaju s izvorom – vinogradom, trsom, vjetrom i suncem. Idemo u susret onome što volimo, idemo u susret vinima Srijema, obroncima Srijema i plodovima Srijema. Iskreno, autentično i neposredno, karakteristike su svakog istinskog doživljaja. Doživite pjenušava vina Srijema u Srijemu” poziva direktorica Turističke zajednice Vukovarsko srijemske županije Rujana Bušić-Srpak. Ovaj doručak dio je bogatog programa ovogodišnjeg Dunav Art Festivala, a više o programu doznajte ovdje.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.