Zanimljiv i bogat program Adventa u Mariji Bistrici

Tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se, nakon prošlogodišnje pauze, sa zanimljivim i bogatim programom koji će se odvijati kroz četiri tematska vikenda od 27. studenog do 31. prosinca. Svečano otvorenje Adventa u Mariji Bistrici bit će u subotu 27. studenog uz koncert Indire Forza.

Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, a posebice uz duhovne koncerte Antonija Tkalca 28. studenog te Amorosa 12. prosinca.

Na ovogodišnjem Adventu u Mariji Bistrici bit će i predstava, adventsko kino, koncerata… Svaki vikend bit će posvećen jednoj temi. Tako će se 27. i 28. studenog održati Vikend duhovne glazbe, od 3. do 5. prosinca Dječji vikend, nakon toga slijedi Vikend svjetla, a od 17. do 19. prosinca Vikend adventskih običaja.

Moći ćete uživati u Bistričkom adventskom sajmu koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.

Ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka pod zaštitom UNESCO-a te klizalište “Bistrička ledena bajka”. Za najljepšu adventsku fotografiju bit će postavljen poseban okvir sa motivima drvenih dječjih igračaka.

Sve to bit će začinjeno jedinstvenom gastro ponudom bistričke kuhinje čiji će vrhunac biti na Tradicionalnom adventskom (do)ručku 19. prosinca uz nastup Kavalira. Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz koncert Učiteljica i Boss banda.

Više informacija, kao i cjelokupni program Adventa u Mariji Bistrici možete pronaći na službenim stranicama manifestacije, te na društvenim mrežama.

Fotografije: Turistička zajednica općine Marija Bistrica/ Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.